• Uitgelicht

VolkerWessels

Week 46

Ondanks de aangekondigde maatregelen tegen de stikproblemen houden de onzekere tijden voor bouwers aan. Toch kreeg het aandeel VolkerWessels een impuls.

Het kabinet presenteerde afgelopen week maatregelen die de bouw weer aan de gang moeten krijgen, nadat het stikstofdossier de sector verlamde.

Hervatting huizenbouw

Deze maatregelen moeten het mogelijk maken dat er in 2020 weer 75.000 huizen gebouwd kunnen worden. De prijs die daarvoor wordt betaald is onder meer een verlaging van de snelheid op snelwegen naar 100 kilometer per uur en een afname van de uitstoot van ammoniak bij veehouders.

"Een kleine eerste stap", aldus Degroof Petercam. De bank noemde het positief dat de politiek iets doet. Maar om weer ruimte te bieden voor infrastructurele projecten moet er nog veel gebeuren, meent hij. Daarnaast wees hij erop dat er voor PFAS nog niets is opgelost.

Ook CEO Rob van Wingerden van BAM Groep ziet dat er nog veel moet gebeuren. "Er zijn nog duidelijk zorgen of het voldoende en snel genoeg is", zo zei hij Radio 1. "We zijn er nog niet."

...maar onzekerheden over infra

De topman denkt dat de aangekondigde maatregelen voor de huizenbouw wellicht genoeg zijn, maar voor infra verwacht hij dat het echt nog onvoldoende is.

"Deze maatregelen zijn een goede eerste stap, maar de implementatie ervan zal nog veel tijd en energie vergen", zei de topman. De tijd dringt, waarschuwde hij.

De beurskoersen van BAM en Heijmans waren de afgelopen weken nogal volatiel. In  sectorgenoot VolkerWessels zat ook beweging, maar om een andere reden.

Hoger bod Reggeborgh

Afgelopen week bleek dat Reggeborgh het bod op VolkerWessels verhoogde van 21,75 naar 22,20 euro per aandeel. De grootaandeelhouder kreeg hiermee de unanieme steun van het bestuur en de commissarissen van de bouwer.

Vervolgens ging Reggeborgh voortvarend aan de slag en kocht het op de beurs al een paar miljoen aandelen VolkerWessels in. Volgens de laatste melding heeft het inmiddels ruim 69% van de stukken in handen.

Uitrookprocedure

Als Reggeborgh meer dan 85% van de aandelen VolkerWessels in handen heeft, maar de drempel van 95% niet haalt om een uitrookprocedure te kunnen starten, dan zal het toch de hand op de bouwer weten te leggen.

Bij een belang van meer dan 85% worden de bezittingen van VolkerWessels namelijk verkocht aan Reggeborgh.

De koers van BAM daalde afgelopen week met 4,4%. Maar Heijmans won 1% en VolkerWessels werd zelfs 5,2% duurder.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?