• Uitgelicht

Boskalis

Week 48

2019 is geen topjaar voor de twee grote baggeraars CFE en Boskalis. Zij hebben op de beurs terrein prijsgegeven en blijven vooralsnog achter bij de markt.

De afgelopen jaren hadden Boskalis en CFE last van de teruglopende investeringen in offshore gas en olie, stellen analisten van KBC Securities.

Windparken

Hun collega’s van Berenberg verwachten dat de baggermarkt nu wel kan gaan profiteren van enkele positieve tendensen. Ze wijzen op de groeiende vraag naar duurzame energie: koren op de molen van DEME, die wereldleider is in offshore windparken.

Toch is de markt volgens de analisten wat te ver vooruitgelopen en wordt te weinig rekening gehouden met prijsdruk.

De analisten van KBC hebben wel een koopaanbeveling voor CFE, al zijn ze wel voorzichtig. "Ondanks de onderliggende sterke fundamentals staat het aandeel onder druk; met name vanwege een onderzoek naar omkoping in Rusland."

Herstel in transportsegment

Volgens de beursvorsers bleef Boskalis tot voor kort achter bij CFE. "Maar het aandeel komt weer op de radar van beleggers door het herstel in het transportsegment."

Daar sluiten de analisten van Berenberg zich bij aan. Ze wijzen erop dat Boskalis behalve in de baggermarkt ook actief is in offshore en maritieme diensten voor de olie- en gassector.

"Daarmee is Boskalis goed uitgerust om te profiteren van een herstel van de investeringen van de mondiale olie- en gassector", aldus de analisten.

"Doordat Boskalis een grotere blootstelling heeft aan dit segment dan CFE, zal het herstel Boskalis meer helpen", vullen de analisten van KBC aan.

Sterke troeven

Maar op lange termijn heeft CFE volgens hen sterke troeven in handen. "DEME heeft een leidende positie in de sterk groeiende windmarkt, een toonaangevende jonge vloot en een sterk gevuld orderboek."

Berenberg rekent voor Boskalis op een geleidelijke stijging van de omzet tot meer dan 3 miljard euro in 2021. De winst zal naar verwachting toenemen van 83 miljoen in 2018 naar 179 miljoen euro in 2021.
De koers van CFE steeg afgelopen week met 1,9%, terwijl Boskalis 0,9% prijsgaf.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?