• Uitgelicht

Ahold Delhaize

Week 50

Ahold Delhaize kon de handen niet op elkaar krijgen voor een investering in Amerikaanse distributiecentra.

De retailer kondigde dinsdag aan dat het 480 miljoen dollar gaat investeren in de aankoop, bouw en huur van distributiecentra in de Verenigde Staten.

Hoewel analisten van Degroof Petercam en Jeffries overwegend positief oordeelden, daalde de koers met 5,5%.

Eigen distributie

De investering is onderdeel van een driejarenplan waarin Ahold Delhaize overstapt op eigen distributie naar zijn winkels aan de Amerikaanse oostkust.

Het concern koopt drie distributiecentra van C&S Wholesale Grocers en huurt daarnaast nog twee andere centra. Ook gaat Ahold Delhaize USA twee nieuwe distributiecentra bouwen voor ingevroren producten.

Kostenbesparing

De nieuwe aanvoerketen moet de kosten met 100 miljoen dollar per jaar verlagen. Ook moeten producten sneller in het schap komen en de beschikbaarheid en versheid van de producten voor klanten verbeteren.

De Amerikaanse markt is zeer competitief;  er is sprake van overcapaciteit, zei een analist van Degroof Petercam. “Het is van belang om te blijven te kijken naar besparingen.”

De investering zal de resultaten voor 2019 niet substantieel beïnvloeden. Wel wordt de kasstroom de komende drie jaar met 410 miljoen dollar gedrukt.

Aandeleninkoop

Vrijdag maakte Ahold Delhaize nog bekend dat het zijn inkoopprogramma van eigen aandelen heeft afgerond.

Het concern kocht tussen 9 en 11 december voor in totaal 13,5 miljoen euro eigen aandelen op, voor een gemiddelde prijs van 23,04 euro per aandeel.

Daarmee kwam het totale aantal ingekochte aandelen sinds de start van het inkoopprogramma, in november 2018, uit op 45,6 miljoen stuks. Dat is goed voor een totale waarde van 1 miljard euro.   

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?