• Uitgelicht

Wereldhave

Week 50

De hele vastgoedsector beleefde een slechte week. De koers van Wereldhave kelderde zelfs met 9,7% na een verkoopadvies.

Afgelopen week daalden diverse vastgoedaandelen flink in waarde. Het aandeel Eurocommercial Properties werd 3,5% goedkoper en de beurskoers van WDP daalde met 6,5%. Maar het grootste verlies kwam voor rekening van Wereldhave, dat maar liefst 9,7% moest prijsgeven.

Verkoopadvies

Daar valt wel een verklaring voor te geven: het vastgoedaandeel kreeg een adviesverlaging door Goldman Sachs voor de kiezen.

De Amerikaanse zakenbank zette het aandeel op de verkooplijst, terwijl het eerder nog een Neutral-advies gaf. Het koersdoel ging ook omlaag, van 20,90 euro naar 18,60 euro.

Faillissementen van huurders

Volgens de analisten van Goldman Sachs blijft de markt waarin Wereldhave opereert zwak. Daarbij zal het vastgoedfonds blijven lijden onder faillissementen van zijn huurders. De beursvorsers wezen onder meer op de Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay, dat eind dit jaar zijn winkels in Nederland zal sluiten.

De koersstijging van 18% in de afgelopen drie maanden, waarmee Wereldhave het circa 10% beter deed dan sectorgenoten, noemde Goldman Sachs dan ook niet gerechtvaardigd.

Dividend nog wel gedekt

De analisten denken wel dat het dividend van Wereldhave gedekt is voor de komende jaren. Toch is de uitkering wel erg hoog, zo waarschuwen zij, "zeker als het bedrijf moet investeren in zijn winkelcentra en zich opnieuw moet positioneren na een wisseling van de wacht".

Dit laatste kan flinke investeringen vereisen, vreest de zakenbank.
Beleggers in Wereldhave richten hun blik nu op begin februari. Dan komt het vastgoedfonds met de uitkomsten van een strategische beoordeling van zijn activiteiten naar buiten.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?