• Uitgelicht

Galapagos en Curetis

Week 27

Galapagos en Curetis waren afgelopen week in trek. Galapagos kwam met positief nieuws over filgotinib en een dochterbedrijf van Curetis kreeg een belangrijk patent.

Afgelopen week meldde Galapagos dat partner Gilead dit jaar goedkeuring wil aanvragen voor de experimentele ontstekingsremmer filgotinib als medicijn in de Verenigde Staten.

Eerder was Gilead met de medische waakhond FDA om de tafel gegaan om een update te geven over de orale, selectieve JAK1-remmer, naar aanleiding van enkele studies.

'Onzekerheid neemt af'
Analisten reageerden positief. Jefferies en KBC Securities vinden dat hierdoor de onzekerheid rond het aandeel Galapagos afneemt.

Jefferies noemde het "indrukwekkende" veiligheidsprofiel van filgotinib een belangrijke onderscheidende factor die voor opwaarts potentieel zorgt, hoewel er tegen die tijd waarschijnlijk ook al drie andere JAK1-remmers in de markt zullen zijn.

Koersdoelverhogingen
De zakenbank heeft een koopadvies op Galapagos, met een koersdoel van 130 euro.

KBC Securities komt daarbij in de buurt, na een verhoging van het koersdoel met 4 euro naar 128 euro, met handhaving van de koopaanbeveling.

RBC verhoogde het koersdoel zelfs met 12 euro en kwam zo uit op hetzelfde bedrag als KBC, met een ongewijzigd Sector Perform advies.

Belangrijk patent Curetis
Ook branchegenoot Curetis kwam met hoopgevend nieuws. Dochterbedrijf Ares Genetics kreeg afgelopen week een patent toegewezen van het Europees Octrooibureau voor een middel om genetische resistentie te testen.

Het is het eerste patent dat Curetis kreeg toegewezen na elf aanvragen.

Het patent betreft biomarkers die testen hoe resistent de ziekteverwekker escherichia coli is tegen antibiotica en de toepassing van zulke biomarkers bij DNA-tests.

De koers van Galapagos steeg afgelopen week met 7,3% en die van Curetis met 7,1%.


Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?