Beleggers langs de zijlijn in afwachting G20-top

Week 26

De Amsterdamse beurs deed vorige week een klein stapje terug, in afwachting van de uitkomsten van de G20 top in Japan.

De AEX-index eindigde 0,1% lager op 561,76 punten.

Handelsoverleg

Afgelopen weekend stond tijdens de G20-top een ontmoeting gepland tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese leider Xi Jinping. Dat gesprek zou de handelsbesprekingen tussen de VS en China weer op de rit moeten krijgen.

Beleggers hielden in afwachting van dit treffen hun kruit droog.

Inmiddels is bekend dat beide landen hebben besloten om weer opnieuw met elkaar te onderhandelen.

Trump beloofde vooralsnog geen nieuwe importtarieven in te voeren op Chinese producten en de blokkade van telecomreus Huawei voorlopig op te schorten.

Wel of geen renteverlaging Fed in juli

De wereldwijde aandelenmarkten trokken zich wel op aan de verwachting dat grote centrale banken als de ECB en de Federal Reserve spoedig nieuwe monetaire verruimingsmaatregelen zullen inzetten.

Een reeks zwakke inflatiedata uit de eurozone die vorige week verscheen, lijkt dat voor de ECB wel te rechtvaardigen, maar de geluiden vanuit de Federal Reserve blijven wisselend.

Fed-voorzitter Jerome Powell liet tijdens een toespraak duidelijk merken dat de centrale bank onafhankelijk is en dat een renteverlaging in juli nog geen gelopen race is.

Daarnaast meldde de voorzitter van de St. Louis Fed, James Bullard dat hij een renteverlaging van 0,5 procentpunt teveel vindt. Hij staat bekend als duif en stemde bij de laatste beleidsvergadering als enige voor een renteverlaging.

Oplopende goudprijs

De goudprijs steeg na het rentebesluit van de Fed tot het hoogste niveau in zes jaar. Op een koers van 1.416 dollar per troy ounce werd goud afgelopen week ongeveer 1% duurder.

Stijgers en dalers

Takeaway.com kende een prima debuut in de AEX, waar het vanuit de Midkap naartoe promoveerde. Het aandeel werd koploper, met een weekwinst van 5,2%.

Aalberts Industries en ING deden het ook goed, met rendementen van respectievelijk 4,9 en 3,4%. De sterkste daler was Ahold Delhaize, dat 5,7% verloor.

KPN

KPN was negatief in het nieuws door een omvangrijke landelijke storing, waarbij onder andere het alarmnummer 112 niet bereikbaar was.

Daarnaast werd bekend dat topman Maximo Ibarra eind september opstapt. Volgens Sky Italia wordt hij daar topman. De koers van KPN daalde afgelopen week met 4,3%.

Altice Europe en Air France-KLM

In de Midcap deden Altice Europe en Air France-KLM het goed. Zij zagen hun beurskoers met respectievelijk 9,4% en 9,3% opveren.

AMG volgde op de voet, met een weekwinst van 9,2%. Dit bedrijf haalde 325 miljoen euro op met obligaties.

Het aantal dalers in de Midkap was beperkt. Eurocommercial Properties verloor 4,5% na een koersdoelverlaging van ING.

Fastned

Fastned, dat vorige week debuteerde aan het Damrak, leverde in zijn eerste volle week bijna 68% in, op 17,11 euro. Na de eerste handelsdag een week eerder sloot het aandeel nog op 52,99 euro.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?