AEX veert weer op

Week 48

Beleggers hebben een weinig spannende week achter de rug. De koersuitslagen en volumes waren beperkt, omdat Wall Street vanwege Thanksgiving en Black Friday anderhalve dag was gesloten.

De AEX flirtte opnieuw met de grens van 600 punten, maar slaagde er niet in om daar boven te blijven. De index steeg per saldo met 0,8% tot 597,29 punten. Daarmee komt de winst voor november uit op bijna 3%.

Protesten Hongkong

Het sentiment werd opnieuw gedomineerd door hernieuwde zorgen over de handelsbesprekingen tussen de VS en China.

De Amerikaanse president Trump ondertekende woensdag twee wetten die de mensenrechten in Hongkong moeten beschermen. In deze bestuurlijke regio van China wordt al maanden geprotesteerd tegen de groeiende invloed vanuit Beijing.

De Amerikaanse steun zorgde voor een felle reactie vanuit China en zette extra druk op de onderlinge relatie en verdere handelsbesprekingen.

Amerikaanse economie houdt stand

Ondanks de handelsoorlog houdt de Amerikaanse economie tot nog toe stand. Afgelopen week bleek dat de economie in het derde kwartaal harder was gegroeid dan was voorzien. Het bruto binnenlands product steeg in het derde kwartaal met 2,1%, terwijl was gerekend op een groei van 1,9%.

Verder maakte de Fed in zijn Beige Book bekend dat de Amerikaanse economie tussen oktober en midden november in een ‘bescheiden’ tempo is gegroeid. Dit bleek een verbetering ten opzichte van het vorige verslag, toen nog werd gesproken van een ’geringe tot bescheiden’ groei.

Stijgers en dalers

In de AEX waren er afgelopen week meer stijgers dan dalers. Koploper was Galapagos, dat 5,5% steeg. ABN Amro verloor 3,8% en droeg daarmee de rode lantaarn.

Takeaway

Takeaway.com daalde met 1,2%. Cat Rock Capital Management riep andere aandeelhouders van Just Eat op om het bod op Just Eat te steunen. De investeerder heeft een belang in Just Eat van ongeveer 3%. Just Eat op zijn beurt wees het bod van Prosus af.

Lokaal daalde de koers van Prosus - de rivaal van Takeaway in de strijd om Just Eat - afgelopen week met 2,3%.

AMG

In de Midkap sloot AMG de rij, met een koersverlies van 7,2%, nadat S&P de outlook voor het bedrijf had verlaagd.  Volgens de kredietbeoordelaar is de verslechterde outlook het resultaat van de hoge schuldenberg van het concern in verhouding tot het bedrijfsresultaat.

OCI daalde 2,3% na cijfers. BAM ging aan kop, met een winst van 4,5% nadat het kabinet had besloten om de PFAS-norm te verhogen.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?