• Binck Beleggersbarometer

Belegger iets positiever over beurs

Maar zomerrally wordt niet verwacht

Beleggers zijn in mei iets positiever over de financiële markten, maar verwachten de komende maanden weinig spannends op de beurzen.

Na de vrije val in april is het vertrouwen iets opgekrabbeld naar +2,5  (op een schaal van -10 tot +10). Hoewel duidelijk hoger dan de 1,4 van een maand eerder is dit nog altijd ver onder het niveau van een voor het uitbreken van de coronacrisis.

Dat blijkt uit de nieuwe BinckBank Beleggersbarometer van mei, waarin beleggende klanten hun oordeel over het beursklimaat geven.

Net als vorige maand zien beleggers de medische sector momenteel als meest kansrijk om in te investeren, maar vooral ook het sterke herstel van vertrouwen in de techaandelen valt op.

Shell blijft ondanks de historische verlaging van het dividend het favoriete aandeel om in te investeren, met ASML op gepaste afstand als tweede. Air France KLM is nog steeds met voorsprong het aandeel dat beleggers nu het liefst niet in portefeuille hebben.

Vertrouwen groeit, maar optimisme nog bescheiden

Met een stijging van meer dan een vol punt tot 2,5 (op een schaal van -10 tot +10) zijn beleggers dus duidelijk weer wat optimistischer, maar ten opzichte van de vertrouwensniveaus in de afgelopen jaren is de score nog steeds zeer laag.

barometer 1barometer 2

Weinig fantasie rond AEX verwacht

Beleggers verwachten de komende maanden geen wonderen van de AEX in de vorm van een herstel of zelfs verder aantrekken van het koersniveau. Voor komende maand wordt een minimaal plusje verwacht, terwijl de meerderheid in de zomer zelfs een kleine daling voorziet. Geen zomerrally dus.

barometer 3

Shell veruit favoriet in mei

Shell blijft ondanks het historische dividendbesluit veruit favoriet bij beleggers. Sinds de uitbraak van de crisis nam het aantal in Shell beleggende BinckBank-klanten zelfs met ruim 30 procent toe. ASML, Ahold Delhaize en Galapagos volgens daarna.

barometer 4
barometer 5

Medisch en tech meest in trek

De medische sector blijft rond alle coronaperikelen de favoriete sector onder beleggers, maar tegelijk valt ook het herstel van de techsector op. De energiesector werd daarentegen duidelijk minder in trek in vergelijking tot een maand eerder.

barometer 6

De volgende BinckBank Beleggersbarometer verschijnt begin juni 2020.


Disclaimer: BinckBank peilt maandelijks in de landen waar het actief is het beleggerssentiment onder haar klanten. De informatie op deze pagina is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Ondanks het feit dat Binck alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Binck niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.

Wat is een beursgang?

Een beursgang of IPO (Engels: initial public offering) is het moment dat een bedrijf zijn aandelen te koop aanbiedt aan het publiek via de beurs.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?