• Binck Beleggersbarometer

Belegger iets voorzichtiger zomer in

Vertrouwen in financiele markten doet klein stapje terug

Hoewel de beurzen de afgelopen weken de opgaande lijn vasthielden zijn Binck-beleggers iets voorzichtiger geworden en is het vertrouwen in de financiële markten in juli licht gedaald. Terwijl het vertrouwen vorige maand nog op een +3,2 (op een schaal van -10 tot +10) piekte is bij de start van de zomervakantie sprake van een kleine stap terug naar +2,9.

Dat blijkt uit de nieuwe BinckBank Beleggersbarometer, waarin Nederlandse beleggende klanten hun oordeel geven over het klimaat op beurs. Gevraagd naar hun favoriete aandelen van dit moment blijven ze vooral verdeeld over het aandeel Shell. ASML en Besi behoren nog steeds tot de favorieten, terwijl ook de techsector nog steeds met afstand als meest aantrekkelijke sector wordt gezien om in te investeren.


Zomerse pas op de plaats

Uit het maandelijkse Europese onderzoek van Saxo Bank blijkt dat Nederlandse beleggers van BinckBank in juli iets minder positief naar de financiële markten kijken dan een maand eerder. Deze maand is dit met +2,9 (op een schaal van -10 tot +10) iets lager dan de +3,2 van juni, toen het hoogst gemeten punt van 2021. Bijna een kwart van de beleggers geeft als vertrouwenscijfer een 7 of hoger, terwijl slechts 3 procent een -7 of lager geeft.

Gevraagd naar hun mening over lokale en internationale markten verwachten Nederlandse beleggers dat zowel de AEX als de S&P 500 de komende maand met een kleine 2 procent zouden kunnen aantrekken.

Beleggersvertrouwen juni juli 2021

Verwachte ontwkkelingen AEX en SP500

Bron: BinckBank


Belegger verdeeld over Shell

Net als in juni blijven beleggers verdeeld over Shell. Daardoor wordt Shell niet alleen het vaakst genoemd als bedrijf om te kopen, maar – door andere minder optimistische beleggers – ook als bij voorkeur af te stoten aandeel.

Besi en ASML blijven ook populair, terwijl Tesla al maanden minder in trek is.


De favoriete aandelen voor aankoop

  1. Shell
  2. ASML
  3. BESI

De favoriete aandelen voor verkoop

  1. Shell
  2. ING
  3. Air France KLM

Tech populairst, medisch tweede

De technologiesector is nog steeds de populairste sector om in te beleggen. De medische sector is terug op de tweede plaats.

Voorkeurssectoren juni/juli 2021

Europa en euro

Europa blijft met 66 procent duidelijk het continent om bij voorkeur te investeren, of grotere afstand dan een maand geleden gevolgd door Noord-Amerika (28 procent) en Azië (4 procent)

Een grote groep beleggers – ruim 32 procent – ziet de euro de komende maand verder aantrekken ten opzichte van de dollar. Daarentegen ziet 23 procent ziet het omgekeerde. De grootste groep – 39 procent – verwacht daarentegen weinig verschuivingen tussen beide valuta.


Beleggen kent risico's, uw inleg kan minder waard worden.

 


Disclaimer

BinckBank peilt maandelijks in de landen waar het actief is het beleggerssentiment onder haar klanten. De informatie op deze pagina is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Ondanks het feit dat Binck alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Binck niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.

Wat is een beursgang?

Een beursgang of IPO (Engels: initial public offering) is het moment dat een bedrijf zijn aandelen te koop aanbiedt aan het publiek via de beurs.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?