• Binck Beleggersbarometer

Binck-belegger opnieuw voorzichtiger over beurs

Tesla gezien als meest risicovolle aandeel

Ondanks dat de financiële markten in januari opnieuw lichte winst boekten zijn beleggers weer iets voorzichtiger geworden, zo  blijkt uit de nieuwe BinckBank Beleggersbarometer van februari, waarin beleggende klanten hun oordeel over het beursklimaat geven.

Binck-beleggers beoordelen het beursklimaat deze maand met een +2,1 (op een schaal tussen -10 en +10). Opnieuw minder dan een maand eerder, toen de +2,5 ook al een daling betekende. 

Shell blijft volgens beleggers het meest kansrijke aandeel om nu in te investeren, voor ASML en Prosus. Tesla is duidelijk het minst favoriet. Desalniettemin blijft de techsector bij de grootste groep beleggers de voorkeur behouden, gevolgd door de medische- en de energiesector.


Vertrouwen stapje verder omlaag

Uit het maandelijkse Europese onderzoek van Saxo Bank blijkt dat Nederlandse beleggers van BinckBank per saldo opnieuw minder positief over de markten zijn dan een maand eerder. In februari is dit +2,1 (op een schaal van -10 tot +10) uit, tegen +2,5 in januari en +3,4 in december. Toch geeft nog steeds vijftien procent van de beleggers geeft nog altijd een 7 of hoger, terwijl ruim 2% een -7 of lager geeft.

Gevraagd naar hun mening over lokale en internationale markten verwachten Nederlandse beleggers dat de AEX de komende maand met 1,2% en de S&P 500 bijna 1% zouden kunnen aantrekken.


Vertrouwen en ontwikkelingen indices - Binck Beleggersbarometer januari 2021

Shell blijft favoriet, Tesla niet

Shell blijft voor beleggers het favoriete aandeel om te investeren. Tesla voert daarentegen duidelijk de lijst met aandelen aan die beleggers bij voorkeur zouden verkopen.

De favoriete aandelen voor aankoop

  1. Shell
  2. ASML
  3. Prosus

De favoriete aandelen voor verkoop

  1. Tesla
  2. Shell
  3. Galapagos

Tech nog steeds populairst

De technologiesector is nog steeds de populairste sector om in te beleggen. Vast op de tweede plaats staat de medische sector.


voorkeurssectoren januari 2021

Europa en euro

Europa is iets minder in trek bij beleggers maar blijft met 67 procent het continent om bij voorkeur te investeren, gevolgd door Noord-Amerika (22 procent) en Azië (9 procent).

De grootste groep beleggers denkt nog steeds dat de euro komende maand verder zal aantrekken ten opzichte van de dollar, Bijna vier op de tien beleggers zien de euro de komende maand sterker worden, maar daar staat inmiddels een bijna even grote groep (32 procent) tegenover die het omgekeerde denkt.


De volgende BinckBank Beleggersbarometer verschijnt begin maart 2021.


Disclaimer:
BinckBank peilt maandelijks in de landen waar het actief is het beleggerssentiment onder haar klanten. De informatie op deze pagina is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Ondanks het feit dat Binck alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Binck niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.

Beleggen kent risico's, uw inleg kan minder waard worden.

Wat is een beursgang?

Een beursgang of IPO (Engels: initial public offering) is het moment dat een bedrijf zijn aandelen te koop aanbiedt aan het publiek via de beurs.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?