• Binck Beleggersbarometer

Coronavirus drukt vertrouwen particuliere belegger

Maar meerderheid blijft positief over markten

De uitbraak van het coronavirus maakt particuliere beleggers duidelijk minder positief over de beurs, maar ondanks de daling van het vertrouwen blijft een ruime meerderheid per saldo positief over de financiële markten.

In februari komt het vertrouwen van beleggers met een 3,9 (op een schaal van -10 tot +10) duidelijk lager uit dan de 4,8 van een maand eerder. Ten opzichte van een half jaar geleden is echter nog altijd sprake van een plus.

Dat blijkt uit de nieuwe BinckBank Beleggersbarometer van februari, die een maand eerder nog het hoogste niveau sinds 2017 had bereikt.  

ASML en AMG zijn deze maand favoriet bij beleggers. Air France KLM, dat haar vluchten naar China noodgedwongen heeft moeten staken, is het minst gewilde aandeel.

Vertrouwen doet duidelijke stap terug

Met een daling van het vertrouwen naar +3,9 (op een schaal van -10 tot +10) komt een eind aan de opwaartse trend die sinds de zomer van vorig jaar zichtbaar was.

BaroFeb1

AEX blijft op termijn in plus

Het in februari gedaalde vertrouwen uit zich ook in de verwachting van de koersontwikkeling van deze maand. Gemiddeld verwachten beleggers dat de AEX met 0,4 procent zal dalen. Voor de maanden daarna wordt echter juist een kleine stijging voorzien.

BaroFeb2.1

Ook de komende drie maanden op een – weliswaar bescheiden - positief rendement van gemiddeld 0,2%  gerekend.

BaroFeb2.2

Shell favoriet en belegger mijdt Air France KLM

ASML en AMG zijn deze maand favoriet bij beleggers. Air France KLM, dat haar vluchten naar China noodgedwongen heeft moeten staken, is het minst gewilde aandeel.

BaroFeb3

Tech en medisch blijven populairst

De tech- en farmasector blijven het populairst onder beleggers.

BaroFeb4

De volgende BinckBank Beleggersbarometer verschijnt begin maart 2020.

 

Wat is een beursgang?

Een beursgang of IPO (Engels: initial public offering) is het moment dat een bedrijf zijn aandelen te koop aanbiedt aan het publiek via de beurs.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?