• Binck Beleggersbarometer

Kleine belegger minder euforisch dan markten

Optimisme over beurs blijft bescheiden

Hoewel de beurzen de afgelopen dagen fors omhoog zijn geschoten is onder particuliere beleggers nog lang geen sprake van euforie.

Dat blijkt uit de nieuwe BinckBank Beleggersbarometer van mei, waarin beleggende klanten hun oordeel over het beursklimaat geven.

Beleggers zijn in juni weliswaar opnieuw iets positiever over de financiële markten, maar de meesten gaan er niet van uit dat de huidige sterke opgaande lijn aanhoudt.

Na de forse dip in april is het vertrouwen inmiddels opgekrabbeld naar +3,2 (op een schaal van -10 tot +10). Opnieuw duidelijk hoger dan de + 2,5 van een maand eerder, maar nog steeds ver verwijderd van het optimisme waarvan rond de jaarwisseling sprake was. 

Beleggers zien de medische sector nog steeds als meest kansrijk om in te investeren, maar tech volgt op de voet als tweede.

Shell blijft het favoriete aandeel om in te investeren, met Galapagos op plek twee. Air France KLM en ABN Amro zijn duidelijk minder in trek.


Binck Beleggersbarometer juni 2020
Vertrouwen Nederlandse belegger (grafiek)

AEX maakt pas op de plaats in zomer

Kleine beleggers verwachten de komende maand in meerderheid slechts bescheiden winsten. Voor de zomermaanden wordt geen stijging van de AEX voorzien.

Hoe ontwikkelt de AEX zich tot eind deze maand? (Binck Beleggersbarometer, juni 2020)


Hoe ontwikkelt de AEX zich de komende drie maanden? (Binck Beleggersbarometer, juni 2020)

Shell en Galapagos favoriet

Shell en Galapagos zijn in juni de favoriete aandelen binnen de AEX en AMX. Air France blijft onveranderd de lijst van bij voorkeur te verkopen aandelen aanvoeren.

Favoriete aandelen voor aankoop (Binck Beleggersbarometer, juni 2020)
Favoriete aandelen voor verkoop (Binck Beleggersbarometer, juni 2020)

Medisch en Tech blijven leidend

De medische sector blijft rond alle coronaperikelen de favoriete sector onder beleggers, maar tegelijk valt ook het herstel van de techsector op. De energiesector werd daarentegen duidelijk minder in trek in vergelijking tot een maand eerder.

Voorkeurssectoren (Binck Beleggersbarometer, juni 2020)

De volgende BinckBank Beleggersbarometer verschijnt begin juli 2020.


Disclaimer: BinckBank peilt maandelijks in de landen waar het actief is het beleggerssentiment onder haar klanten. De informatie op deze pagina is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Ondanks het feit dat Binck alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Binck niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.


Wat is een beursgang?

Een beursgang of IPO (Engels: initial public offering) is het moment dat een bedrijf zijn aandelen te koop aanbiedt aan het publiek via de beurs.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?