• Binck Beleggersbarometer

Vertrouwen belegger terug op niveau voor coronacrisis

Galapagos en Adyen nu favoriete aandelen

Het vertrouwen onder particuliere beleggers blijft langzaam stijgen en ligt ook in juli weer iets hoger dan een maand eerder. Beleggers blijven echter voorzichtig en rekenen niet op forse koersstijgingen in de zomer.

Het beleggersvertrouwen is daarmee weer terug op het niveau van begin maart, vlak voordat de beurzen hard onderuit gingen door de coronacrisis.

Dat blijkt uit de nieuwe BinckBank Beleggersbarometer van juli, waarin beleggende klanten hun oordeel over het beursklimaat geven.

In juli stijgt het vertrouwen verder naar +3,4 (op een schaal van -10 tot +10). Ofwel 0,2 punten hoger dan in juni, maar nog altijd flink onder de piek die rond de jaarwisseling werd bereikt.

Opvallend is verder dat bij de voorkeur van beleggers de nieuwe verhoudingen op het Damrak steeds duidelijker zichtbaar zijn. Waar traditioneel fondsen als Shell en Unilever populair waren, voeren nu Galapagos en Adyen de lijst van favoriete aandelen aan.

Beleggers zien de technologische sector als het meest kansrijk om in te investeren, de medische sector volgt daar vlak achter.


Vertrouwen huidige markt

Vertrouwen Nederlandse beleggers (juli 2020)

Beleggers zien geen plus in de zomer

Kleine beleggers verwachten de komende maand in meerderheid slechts bescheiden winsten. Voor de zomermaanden wordt zelfs een kleine daling voorzien.

Hoe ontwikkelt de AEX zich?

Galapagos en Adyen favoriet

Galapagos en Adyen zijn deze maand de favoriete aandelen binnen de AEX en AMX. Air France blijft onveranderd de lijst van bij voorkeur te verkopen aandelen aanvoeren.

favoriete aandelen voor aankoop juli 2020
favoriete aandelen voor verkoop

Stuivertje wisselen Tech en Medisch

De technologiesector en de medische sector zijn ook deze maand favoriet bij beleggers en ontlopen elkaar nauwelijks. Met name de financiële sector doet een stapje terug.

voorkeurssectoren

De volgende BinckBank Beleggersbarometer verschijnt in september 2020.

Wat is een beursgang?

Een beursgang of IPO (Engels: initial public offering) is het moment dat een bedrijf zijn aandelen te koop aanbiedt aan het publiek via de beurs.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?