• Binck Beleggersbarometer

Vertrouwen belegger weer in opwaartse lijn

Tesla gezien als meest risicovolle aandeel

Na een paar maanden van lichte daling is in maart voor het eerst dit jaar weer sprake van een groeiend vertrouwen onder Binck-beleggers in de financiële markten. Dat blijkt uit de nieuwe BinckBank Beleggersbarometer van februari, waarin beleggende klanten uitgenodigd worden via een vragenlijst hun oordeel over het beursklimaat te geven.

Binck-beleggers beoordelen het beursklimaat deze maand met een +2,7 (op een schaal tussen -10 en +10), wat duidelijk hoger is dan de +2,1 van een maand geleden. Shell is nog steeds de beursfavoriet en Tesla doen beleggers het liefst van de hand. Hoewel de tech-sector de populairste categorie blijft valt vooral op de dat de financiële sector de medische sector van de tweede plek heeft verdrongen.


Vertrouwen weer iets omhoog

Uit de Binck Beleggersbarometer, het maandelijkse Europese onderzoek van Saxo Bank, blijkt dat Nederlandse Binck-beleggers in maart positiever naar de financiële markten kijken. Deze maand is dit +2,7 (op een schaal van -10 tot +10), tegen +2,1 in februari.

Daarmee is de graadmeter echter nog niet terug op het niveau van december (+3,4). Wel geeft een op de vijf beleggers nu een 7 of hoger aan het beursklimaat, terwijl 4 procent een -7 of lager geeft.

Gevraagd naar hun mening over lokale en internationale markten verwachten Nederlandse beleggers dat de AEX de komende maand met 1,7% en de S&P 500 ruim 2% zouden kunnen aantrekken.


Binck Beleggersbarometer - februari 2021

Beleggers voorzichtig met Tesla

Shell blijft voor beleggers het favoriete aandeel om te investeren. Tesla voert daarentegen duidelijk de lijst met aandelen aan die beleggers bij voorkeur zouden verkopen.


De favoriete aandelen voor aankoop

  1. Shell
  2. ING
  3. ASML

De favoriete aandelen voor verkoop

  1. Tesla
  2. Shell
  3. ASML


Tech populairst, opmars financiële sector

De technologiesector is nog steeds de populairste sector om in te beleggen, maar de financiële sector staat voor het eerst sinds lange tijd op de tweede plek.


Voorkeursectoren februari 2021

Europa en euro

Europa blijft met 66 procent het continent om bij voorkeur te investeren, gevolgd door Noord-Amerika (26%). De grootste groep beleggers denkt nog steeds dat de euro komende maand verder zal aantrekken ten opzichte van de dollar. Bijna drie op de tien beleggers zien de euro de komende maand sterker worden terwijl een op de zes het omgekeerde denkt.


Maandoverzicht populaire aandelen

Verder terugkijken op februari? In het Binck Maandoverzicht zie je alle populaire fondsen van de afgelopen maand op een rijtje:

Binck Maandoverzicht

 

De volgende BinckBank Beleggersbarometer verschijnt begin april 2021.


Beleggen kent risico’s, uw inleg kan minder waard worden.

Wat is een beursgang?

Een beursgang of IPO (Engels: initial public offering) is het moment dat een bedrijf zijn aandelen te koop aanbiedt aan het publiek via de beurs.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?