• Binck Beleggersbarometer

Vertrouwen particuliere belegger piekt

Beleggers voorzien komende tijd verdere stijgende beurzen

Niet alleen de AEX piekte in de eerste dagen van juni, maar ook het vertrouwen van beleggers staat deze maand op het hoogste punt van het jaar tot nog toe.

Ondanks zorgen over inflatie en stijgende rente lijkt de snelheid waarmee de economie uit de coronacrisis lijkt te komen ook bij beleggers de overhand te hebben. >Dat blijkt uit de nieuwe BinckBank Beleggersbarometer, waarin beleggende Binck-klanten hun oordeel geven over het klimaat op beurs.

Binck-beleggers beoordelen het beursklimaat deze maand met een +3,2 (op een schaal tussen -10 en +10). Niet alleen flink hoger dan de +2,7 van mei, maar ook duidelijk de hoogste score van dit jaar.

Gevraagd naar hun favoriete aandelen van dit moment zijn beleggers opvallend verdeeld over het aandeel Shell en blijven ze positief over fondsen als ASML en Besi. De techsector is dan ook nog steeds de populairste sector om in te investeren, op ruime afstand gevolgd door de medische sector.
 

Vertrouwen trekt aan

Uit het maandelijkse Europese onderzoek van Saxo Bank blijkt dat Nederlandse beleggers van BinckBank in juni duidelijk positiever naar de financiële markten kijken dan een maand eerder.

Deze maand is dit met +3,2 (op een schaal van -10 tot +10) liefst een half punt hoger dan de 2,7 van mei en tevens het hoogste cijfer van dit jaar. Drie op de tien beleggers geeft een 7 of hoger, terwijl slechts 3 procent een -7 of lager geeft.

Gevraagd naar hun mening over lokale en internationale markten verwachten Nederlandse beleggers dat zowel de AEX als de S&P 500 de komende maand circa 2 procent zouden kunnen aantrekken.Beleggersvertrouwen mei juni 2021

Ontwikkeling AEX en SP500 komende maand


Belegger verdeeld over Shell

De stroom aan gunstig en minder gunstig nieuws rondom Royal Dutch Shell zorgt ook voor verdeeldheid onder beleggers. Daardoor wordt Shell niet alleen het vaakst genoemd als bedrijf om te kopen, maar – door andere minder optimistische beleggers – ook als bij voorkeur af te stoten aandeel.

Besi en ASML blijven ook populair, terwijl Tesla al maanden minder in trek is.


De favoriete aandelen voor aankoop

  1. Shell
  2. Besi
  3. ASML

De favoriete aandelen voor verkoop

  1. Shell
  2. Tesla
  3. Ahold Delhaize

Voor de populairste aandelen van de afgelopen maand, kunt u ook terecht bij onze maandelijkse overzicht.


Tech populairst, medische sector tweede

De technologiesector is nog steeds de populairste sector om in te beleggen. De medische sector is terug op de tweede plaats.


Voorkeurssectoren mei juni 2021

Europa en Euro 

Europa blijft met 59 procent het continent om bij voorkeur te investeren, gevolgd door Noord-Amerika (34 procent) en Azië (5 procent)

Een grote groep beleggers – ruim 40 procent – ziet de euro de komende maand verder aantrekken ten opzichte van de dollar. Minder dan 20 procent ziet het omgekeerde.


De volgende BinckBank Beleggersbarometer verschijnt begin juli 2021.

BinckBank peilt maandelijks in de landen waar het actief is het beleggerssentiment onder haar klanten. De informatie op deze pagina is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Ondanks het feit dat Binck alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Binck niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend. Beleggen kent risicos, uw inleg kan minder waard worden.

Wat is een beursgang?

Een beursgang of IPO (Engels: initial public offering) is het moment dat een bedrijf zijn aandelen te koop aanbiedt aan het publiek via de beurs.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?