• Binck Beleggersbarometer

Vertrouwen particuliere belegger doet stapje terug

Maar meeste beleggers nog steeds positief over beursklimaat

Beurzen die zijwaarts bewegen, maar ook af en toe flink uitschieten: ze zorgen ervoor dat Binck-beleggers in mei minder positief naar het beursklimaat kijken dan een maand eerder. Dat blijkt uit de nieuwe BinckBank Beleggersbarometer, waarin een selectie van beleggende klanten wordt gevraagd via een enquête hun oordeel te geven over het beursklimaat.

De Nederlandse beleggers beoordelen het beursklimaat deze maand met een +2,7 tegen +3,0 in april (op een schaal tussen -10 en +10). Hoewel dus nog altijd positief, komt daarmee wel een eind aan de opgaande lijn die sinds begin dit jaar zichtbaar was.

Shell en ASML zijn in mei de favoriete aandelen bij beleggers. Air France KLM en de bankaandelen ABN Amro en ING zetten beleggers daarentegen het liefst op hun verkooplijst. De techsector is de populairste sector om in te investeren, op ruime afstand gevolgd door de energiesector.Beleggersvertrouwen mei 2021

Bron: BinckBank Beleggersbarometer


Vertrouwen iets omlaag

Uit het maandelijkse Europese onderzoek van Saxo Bank blijkt dat Nederlandse Binck-beleggers in mei iets minder positief naar de financiële markten kijken. Deze maand is dit met +2,7 (op een schaal van -10 tot +10) iets lager dan de +3,0 van april (wat ook het hoogste cijfer van dit jaar was) en gelijk met maart. Bijna twee op de tien beleggers geeft een 7 of hoger, terwijl slechts 3 procent een -7 of lager geeft.

Gevraagd naar hun mening over lokale en internationale markten verwachten Nederlandse beleggers dat zowel de AEX als de S&P 500 de komende maand tussen de 1 en 2 procent zouden kunnen aantrekken.Hoe zullen de AEX en SP500 zich ontwikkelen komende maand?

Bron: BinckBank Beleggersbarometer


Shell populairst, banken juist niet

Shell en in iets mindere mate ASML zijn volgens beleggers in mei de favoriete aandelen om aan te kopen. Besi completeert de top-3. Air France KLM en de bankaandelen ABN Amro en ING zijn het minst gewild. 


De favoriete aandelen voor aankoop

  1. Shell
  2. ASML
  3. BESI

De favoriete aandelen voor verkoop

  1. Air France KLM
  2. ABN Amro
  3. ING

Tech populairst, energie nu tweede

De technologiesector is nog steeds de populairste sector om in te beleggen. De energiesector (olie en gas) klimt flink: van plek vier naar twee.


Voorkeurssectoren mei 2021

Bron: BinckBank Beleggersbarometer


Europa en euro

Europa blijft met 64 procent het continent om bij voorkeur te investeren, gevolgd door Noord-Amerika (31 procent). Een grote groep beleggers – circa 45 procent – denkt dat de euro en de dollar elkaar komende maand in evenwicht houden. Ruim een kwart ziet de euro aantrekken en een iets kleinere groep verwacht juist het omgekeerde.  


De volgende BinckBank Beleggersbarometer verschijnt begin juni 2021.


Disclaimer

BinckBank peilt maandelijks in de landen waar het actief is het beleggerssentiment onder haar klanten. De informatie op deze pagina is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Ondanks het feit dat Binck alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Binck niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.

Wat is een beursgang?

Een beursgang of IPO (Engels: initial public offering) is het moment dat een bedrijf zijn aandelen te koop aanbiedt aan het publiek via de beurs.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?