Wat is een bear market?

Een voortdurende periode van dalende aandeelkoersen. Een bear market komt meestal voor als beleggers anticiperen op een teruglopende economische activiteit. Bij obligaties kan een bear market ontstaan door het stijgen van de rente. Dan is het interessanter om te sparen.

Waarom een verwijzing naar een beer? Wanneer een beer aanvalt, dan slaat hij met zijn kop en poten naar beneden - een neerwaartse beweging dus. Het omgekeerde van wat een stier doet. Die beweging zien we terug in de bull market.

Meer dan 210.000 klanten gingen je voor.
Kies ook voor BinckBank.


Ja, ik wil ook beleggen bij BinckBank

De informatie in dit ABC is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat Binck alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Binck niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.