Wat is de BEL20?

De BEL20 is de Belgische variant van de Nederlandse AEX. De BEL20 is opgericht in maart 1991. De index bevat de 20 grootste en meest verhandelde beursgenoteerde bedrijven uit België. Net als bij de AEX tellen alle bedrijven in de index mee in de totale waarde van de index en net als in de AEX hebben alle bedrijven een bepaald gewicht dat de index beïnvloedt. Bij de AEX is deze weging maximaal 15%, bij de BEL20 is dat momenteel 12%. Op deze manier wordt voorkomen dat één bedrijf teveel invloed kan uitoefenen op de stand van de index.

Welke bedrijven vindt u in de BEL20?

De beursgenoteerde bedrijven in de BEL20 komen, worden jaarlijks op de eerste handelsdag van maart bepaald door NYSE Euronext aan de hand van diverse criteria. Een aantal bekende bedrijven in de BEL20 zijn AB Inbev (brouwerij), Belgacom (telefonie), Delhaize (transport) en BPost (post).

Zelf beleggen in de Belgische BEL20?
Open gerust uw rekening en laat u inspireren.


Meer beleggingstermen     Ja, ik wil ook beleggen bij Binck

De informatie in dit ABC is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat Binck alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Binck niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.