Wat is een effect?

Effect is de verzamelnaam voor de financiële producten die op een beurs verhandeld worden. Effecten omvatten aandelen, obligaties, opties, financiële futures, agrarische termijncontracten, warrants en special products. Bij BinckBank kan je niet handelen in agrarische termijncontracten. 

AandelenMet de koop van een aandeel wordt je voor een klein stukje eigenaar van een bedrijf. Als dit bedrijf succesvol is, dan profiteer je daarvan in de vorm van dividend en koerswinst. Ook hebt je met een aandeel stemrecht op de aandeelhoudersvergadering.

Meer over aandelen

BeleggingsfondsenEen beleggingsfonds lijkt op een mandje met verschillende aandelen of andere beleggingsinstrumenten. Door te beleggen in een beleggingsfonds kan je een goede spreiding realiseren die anders alleen met een aanzienlijk groter vermogen te bereiken valt.

Meer over beleggingsfondsen

ETF'sEen ETF of tracker is over het algemeen een eenvoudige en begrijpelijke belegging. Je koopt met een ETF een stukje van een index, bijvoorbeeld de AEX, AMX of een wereldaandelenindex. Beleggen in ETF’s wordt daarom ook wel indexbeleggen genoemd.

Meer over ETF's

Turbo'sEen turbo is een bijzonder populair beleggingsproduct. Met een turbo beleg je versneld, met een hefboom, in aandelen, indices, grondstoffen, valuta en obligaties. Met een turbo short speel je in op een koersdaling. En met een turbo long op een stijging.

Meer over turbo's

Binck turbo'sWe constateerden bij BinckBank dat de huidige turbo’s beter konden. Daarom hebben we onze jarenlange ervaring ingezet en de Binck turbo ontwikkeld. Een krappe spread, lage kosten en ruime handelstijden zijn de belangrijkste kenmerken.


Meer over Binck turbo's

OptiesEen optie is een recht om een onderliggende waarde te kopen of verkopen of een plicht om de onderliggende waarde af te nemen of te leveren. Dit kan een aandeel, grondstof, index of valuta zijn. Met opties kan je met een relatief kleine investering een hoog rendement behalen.

Meer over opties

FuturesEen future is een overeenkomst om in de toekomst een onderliggende waarde te verhandelen tegen een prijs die nu overeengekomen is. De onderliggende waarde is meestal een index, grondstof of valuta. Futures zijn relatief risicovol, je kan namelijk meer dan jouw inleg verliezen.

Meer over futures

ObligatiesMet een obligatie leen je geld aan een overheid of een bedrijf. In ruil hiervoor ontvang je rente in de vorm van een couponbetaling. Een obligatie is dus een schuldbewijs. Obligaties worden over het algemeen gezien als het defensieve gedeelte van een beleggingsportefeuille.

Meer over obligaties

WarrantsEen warrant lijkt op een optie, maar is het niet. Het belangrijkste verschil is dat opties worden uitgegeven door de beurs en warrants door een bank of instelling. Een warrant is relatief onbekend in Nederland, dit in tegenstelling tot Frankrijk. Hier zijn warrants bijzonder ingeburgerd.

Meer over warrants

Wat past bij u?


Zelf aan de slag of geeft u het liever uit handen?
Vertel ons iets over uzelf. Dan vertellen wij wat we voor u kunnen doen.


Ontdek het in 10 vragen!   Brochure aanvragen

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.