Wat is de Eurex Exchange?

Eurex, ook wel de Eurex Exchange is een Duitse derivatenbeurs. De Eurex bestaat sinds 1989 en is ontstaan uit een fusie tussen de Duitse derivatenbeurs (Deutsche Terminbörse) en de Zwitserse derivatenbeurs (Swiss Options and Financial Futures Exchange). Eurex is eigendom van de Deutsche Börse. De Eurex is één van de grote drie derivatenbeurzen in de wereld, samen met de Chicago Mercantile Exchange en LIFFE.

Veel verhandelde derivaten op de Eurex Exchange.

Op de Eurex Exchange worden geen gewone aandelen verhandeld, slechts opties en futures. Zo kam je beleggen in opties en futures op verschillende aandelen, rentederivaten, valuta, en grondstoffen en obligaties. Verder zijn futures op het weer (the hurricanefuture) en de inflatiefuture.

De meest verhandelde derivaten zijn de opties en futures op de Euro STOXX 50 index, de Duitse Bund future en DAX indexopties. Bij BinckBank kan je uiteraard in deze opties en futures beleggen.

Bijzonderheden van DAX en Euro STOXX 50 opties op Eurex.

De contractgrootte voor DAX indexopties is 10 en de contractgrootte voor Euro STOXX 50 indexopties is 5. DAX en Euro STOXX 50 indexopties kan op dezelfde manier verhandelen als je gewend bent. Eurex is de meest liquide derivatenbeurs van Europa. Je belegt op Eurex tegen dezelfde lage transactiekosten als voor Nederlandse opties en futures.

Wat past bij u?

Gaat u zelf aan de slag of geeft u het liever uit handen?
Vertel ons iets over uzelf. Dan vertellen wij wat we voor u kunnen doen.

Ontdek het in 10 vragen!   Meer begrippen

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.