Wat is een Exchange Traded Commodity (ETC)?

Een Exchange Traded Commodity is een financieel instrument welke de koers van een commodity zoals goud, olie of zilver volgt.

Eigenschappen van een Exchange Traded Commodity

Een ETC is vergelijkbaar met een ETF maar volgt een bepaalde grondstof (bijv. goud of olie) in plaats van een index. Een ETC is een certificaat welke wordt uitgegeven door een financiële instelling, die belooft het rendement van een bepaalde (grondstoffen-)index te genereren. De uitgever maakt meestal gebruik van future contracten om een blootstelling te bieden aan de betreffende grondstof. In tegenstelling tot een ETF is het dus een schuldeffect en vertegenwoordigt het dus geen deelbewijs.

Wat past bij u?

Gaat u zelf aan de slag of geeft u het liever uit handen?
Vertel ons iets over uzelf. Dan vertellen wij wat we voor u kunnen doen.

Ontdek het in 10 vragen!   Meer begrippen

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.