Wat is een geavanceerde order?

Met een geavanceerde order wordt aan een order een bepaalde instructie meegegeven. Wanneer de in deze instructie vermelde voorwaarden worden bereikt, stuurt Binck de order automatisch naar de beurs. Op deze manier beschermt u uw portefeuille beter tegen schommelingen in de markt. Binck biedt u drie geavanceerde ordertypes aan: trailing-stop, koerslimiet en bracket-limiet.

Geavanceerde orders bij Binck


Op dit moment kent Binck drie verschillende geavanceerde orders.

Koerslimiet

Bij een koerslimiet houdt Binck voor u in de gaten of de koers van een bepaalde index of aandeel het door u ingestelde prijsniveau (stopprijs) bereikt. Bereikt de koers een door u ingesteld niveau, dan zorgt Binck er automatisch voor dat uw order wordt uitgevoerd. Zie het als een wekkerradio die u zo instelt dat hij afgaat zodra het 7 uur is.

Trailing-stop

Met de trailing-stop profiteert u wél van een koersstijging, maar u beperkt uw risico bij een koersdaling, of andersom. Dit werkt als volgt: met een trailing-stop zet u de stopprijs op een aantal punten vast onder of boven een koers. Binck houdt voor u in de gaten of de stopprijs wordt doorbroken en geeft dan automatisch uw order door. Zie het als een bergbeklimmer die zich zekert na elke 10 meter. Zo kan hij nooit verder vallen dan zijn laatste zekering.

Bracket-limiet

Met een bracketlimiet neemt u op tijd uw winst en wordt uw verlies automatisch afgekapt. U stelt namelijk een boven- en ondergrens in. En vervolgens houdt Binck voor u in de gaten of de koers buiten uw bandbreedte komt en stuurt in dat geval uw order naar de beurs. U kunt dit vergelijken met de thermostaat in uw huis. Wordt het koud, dan gaat de kachel aan. En is het te warm, dan gaat de kachel uit. Dit werkt net zo voor het kopen en verkopen van aandelen.

Meer dan 210.000 klanten gingen je voor.
Kies ook voor BinckBank.


Ja, ik wil ook beleggen bij BinckBank

De informatie in dit ABC is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat Binck alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Binck niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.