Wat is een geavanceerde order?

Met een geavanceerde order wordt aan een order een bepaalde instructie meegegeven. Wanneer de in deze instructie vermelde voorwaarden worden bereikt, stuurt BinckBank de order automatisch naar de beurs. Op deze manier beschermt je jouw portefeuille beter tegen schommelingen in de markt. BinckBank bied je drie geavanceerde ordertypes aan: trailing-stop, koerslimiet en bracket-limiet.

Geavanceerde orders bij Binck


Op dit moment kent BinckBank drie verschillende geavanceerde orders.

Koerslimiet

Bij een koerslimiet houdt BinckBank voor je in de gaten of de koers van een bepaalde index of aandeel het door jou ingestelde prijsniveau (stopprijs) bereikt. Bereikt de koers een door jou ingestelde niveau, dan zorgt BinckBank er automatisch voor dat jouw order wordt uitgevoerd. Zie het als een wekkerradio die je zo instelt dat hij afgaat zodra het 7 uur is.

Trailing-stop

Met de trailing-stop profiteer je wél van een koersstijging, maar je beperkt jouw risico bij een koersdaling, of andersom. Dit werkt als volgt: met een trailing-stop zet je de stopprijs op een aantal punten vast onder of boven een koers. BinckBank houdt voor je in de gaten of de stopprijs wordt doorbroken en geeft dan automatisch jouw order door. Zie het als een bergbeklimmer die zich zekert na elke 10 meter. Zo kan hij nooit verder vallen dan zijn laatste zekering.

Bracket-limiet

Met een bracketlimiet neem je op tijd jouw winst en wordt jouw verlies automatisch afgekapt. Je stelt namelijk een boven- en ondergrens in. En vervolgens houdt BinckBank voor je in de gaten of de koers buiten jouw bandbreedte komt en stuurt in dat geval jouw order naar de beurs. Je kan dit vergelijken met de thermostaat in jouw huis. Wordt het koud, dan gaat de kachel aan. En is het te warm, dan gaat de kachel uit. Dit werkt net zo voor het kopen en verkopen van aandelen.

Wat past bij u?


Zelf aan de slag of geeft u het liever uit handen?
Vertel ons iets over uzelf. Dan vertellen wij wat we voor u kunnen doen.


Ontdek het in 10 vragen!   Brochure aanvragen

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.