Wat is een hedge fund?

Een hedge fund (hedgefonds) streeft naar een positief rendement, ongeacht de richting van de beurs. Er zijn verschillende strategieën die hedge funds kunnen gebruiken, dit in tegenstelling tot de meer traditionele beleggingsfondsen. Vaak zijn het besloten fondsen met een forse minimale en relatief hoge kosten.


"Hedge Fund"

Uitgelegd door Peter Siks, Beleggerstrainer bij BinckBank.

Bij BinckBank delen we onze kennis graag, vandaar deze video. Kijk en lees vooral verder en leer meer over de geheimen van de financiële wereld.


Bekijk alle begrippen →

Wat past bij u?


Gaat u zelf aan de slag of geeft u het liever uit handen?
Vertel ons iets over uzelf. Dan vertellen wij wat we voor u kunnen doen.


Ontdek het in 10 vragen!   Brochure aanvragen

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.