Wat is een Miljonair?

Een miljonair is een persoon die meer dan 1 miljoen eenheden van een bepaalde munteenheid bezit.

Wanneer ben je een Miljonair in Nederland?

De definitie van een miljonair is niet overal hetzelfde. Het CBS houdt aan dat iemand een miljonair of miljonairshuishouden is als zij een vermogen hebben van € 1 miljoen of meer. De waarde van een eigen woning of hypotheekschuld wordt hier niet in meegenomen. Belegd vermogen of spaargeld telt dus wel mee in de berekening.

Gulden naar euro

Toen in 2001 de euro werd ingevoerd daalde het aantal miljonairs in Nederland. Doordat de euro ruim twee keer zo veel waard was als de gulden was iedereen die 1 miljoen gulden had geen miljonair meer in euro’s. Dit geeft ook direct aan hoe afhankelijk een munteenheid is voor de waarde van een miljonair. In India ben je bijvoorbeeld al miljonair met omgerekend € 12.834 (Peildatum: 8 mei 2019).

Stijging van aantal miljonairs in Nederland

Vanaf 2006 stijgt het aantal miljonairs ieder jaar. Kleine uitzondering was 2009 maar verder zijn het goede jaren voor de miljonairs in Nederland. In 2006 waren het er nog 72.000 en in 2016 stond de teller al op 112.000. Hierbij is de inflatie wel meegenomen. Als je deze er uit haalt zou de stand in 2016 uitkomen op 91.000 miljonairs.

miljonair

Waar wonen de miljonairs van Nederland?

De meeste miljonairs woonden in 2016 in de gemeente Laren. Ruim 11% van de inwoners van Laren was in 2016 miljonair. Tussen 2006 en 2013 was Blaricum dé gemeente met de meeste miljonairs. In 2016 neemt zij de derde plaats in, net achter Bloemendaal. De vierde en vijfde plek zijn weggelegd voor respectievelijk Wassenaar en Rozendaal.

Wat past bij u?

Gaat u zelf aan de slag of geeft u het liever uit handen?
Vertel ons iets over uzelf. Dan vertellen wij wat we voor u kunnen doen.

Ontdek het in 10 vragen!   Meer begrippen

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.