Wat is de Nikkei?

De Nikkei heet officieel de Nikkei 225 en is een index op de Japanse beurs. De Nikkei omvat de grootste en meest verhandelde 225 bedrijven van Japan en is daarmee een belangrijke index. Ter vergelijking: de Amsterdamse AEX omvat slechts 25 van Nederlands grootste bedrijven. Enkele bedrijven in de Nikkei zijn bijvoorbeeld Toyota, Mitsubishi, Canon, Nintendo, Honda en Sony.

Indexbeleggen op de Nikkei

Door middel van een ETF (ook wel tracker genoemd) is het mogelijk om te beleggen in de Nikkei. U koopt dan niet de aandelen van één bedrijf in de Nikkei, maar van de Nikkei als geheel. Stijgt de Nikkei dan maakt u winst, daalt de Nikkei dan maakt u verlies. Op onze informatiepagina over ETF's, kunt u lezen hoe dit in z’n werk gaat en hoe u kunt indexbeleggen.

Meer dan 300.000 klanten gingen je voor.
Kies ook voor BinckBank.


Ja, ik wil ook beleggen bij BinckBank

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien je zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doe je dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren je om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan je de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.