Wat is optimalisatie bij ETF's?

Aanbieders van ETF's gebruiken verschillende technieken om de onderliggende index te volgen. Eén daarvan is de methode van optimalisatie. De beheerder van het fonds koopt niet alle aandelen (of obligaties) uit de index, maar slechts een deel ervan. Vooral aandelen (of obligaties) met een zeer klein gewicht in de index worden niet gekocht. De reden is om op deze wijze zo kostenefficiënt mogelijk te werken. De beheerder stelt de ETF zodanig samen dat de index toch nauwkeurig kan worden gevolgd. De methode van optimalisatie wordt vooral toegepast bij indices die uit een groot aantal aandelen (of obligaties) bestaan.


"Optimalisatie bij ETF's"

Uitgelegd door Peter Siks, Beleggerstrainer bij BinckBank.

Bij BinckBank delen we onze kennis graag met je, vandaar deze video. Kijk en lees echter gerust verder en leer meer over de geheimen van de financiële wereld.


Bekijk alle begrippen →

Wat past bij jou?


Ga je zelf aan de slag of geef je het liever uit handen?
Vertel ons iets over jezelf. Dan vertellen wij wat we voor je kunnen doen.


Ontdek het in 10 vragen!   Brochure aanvragen

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien je zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doe je dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren je om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan je de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.