Wat betekent Outperform?

Outperform is een term die door een analist kan worden afgegeven over een aandeel als het iets beter presteert dan de sector doet.

Outperform

Outperform is een van de oordelen die analisten geven met betrekking tot aandelen. Als een aandeel wordt gecategoriseerd als ‘outperform’ houdt dit in dat het bedrijf beter presteert dan de sector waarin het bedrijf zich bevindt, of dat het dat het aandeel beter presteert dan de standaard waarmee hij wordt vergeleken. Dit kan ook een land zijn of werelddeel.

Wie bepaalt wanneer een aandeel in de categorie ‘outperform’ zit?

Outperform is een benaming die analisten geven aan een aandeel afhankelijk van hun analyse. Er zijn meerdere categorieën naast outperform die een analist kan afgeven. Op basis van het afgegeven oordeel kan je beslissen een aandeel te kopen of verkopen. Er kunnen tussen analisten verschillen zijn in hun oordeel. Bepaal dus altijd voor jezelf of de aankoop of verkoop wil doen.

Wat past bij u?

Gaat u zelf aan de slag of geeft u het liever uit handen?
Vertel ons iets over uzelf. Dan vertellen wij wat we voor u kunnen doen.

Ontdek het in 10 vragen!   Meer begrippen

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.