Periodiek beleggen,
hoe werkt dat?

Heb je maandelijks een bedrag over en wil je dit beleggen? Dan is periodiek beleggen een optie. Je kiest zelf wat je kan missen en door deze regelmatige manier van instappen, is jouw portefeuille minder gevoelig voor koersschommelingen. Periodiek beleggen is vooral geschikt voor lange termijn beleggen.

Gespreid instappen

Door op vaste momenten een bedrag te investeren koop je voor een vast bedrag het gewenste beleggingsfonds of ETF. Als de koers relatief laag is koop je relatief veel stukken en als de koers hoog is koop je relatief weinig stukken. Het voordeel hiervan is dat je hierdoor over een langere termijn een gemiddelde prijs voor je stukken betaalt (het zogenaamde dollar-cost-averaging).

Je hoeft beursorders niet meer te timen

Door periodiek beleggen te gebruiken hoef je ook niet langer iedere dag of week naar de markten te kijken om een geschikt investeringsmoment te kiezen. Het enige dat nog nodig is: het prikken van een vast moment/datum en een vast bedrag om te investeren in beleggingsfondsen.

Gunstig voor langetermijnbelegger

Periodiek beleggen is bij uitstek geschikt voor langetermijnbeleggers, die zo stap voor stap een positie willen opbouwen. Omdat je voor een langere termijn investeert, ben je minder afhankelijk van beursschommelingen en kan een langere beleggingshorizon op termijn in je voordeel werken.

Meerdere periodieke orders

Uiteraard kunt je ook je periodieke orders gebruiken om je portefeuille en de opbouw daarvan op basis van eigen voorkeuren te spreiden. Bijvoorbeeld door maandelijks 200 euro in techfondsen te investeren, 100 euro in Azië en 200 euro in Nederland.

Wat past bij jou?


Ga je zelf aan de slag of geef je het liever uit handen?
Vertel ons iets over jezelf. Dan vertellen wij wat we voor je kunnen doen.


Ontdek het in 10 vragen!   Brochure aanvragen

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien je zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doe je dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren je om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan je de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.