Wat is Ripple?

Ripple is een technologie welke zowel als cryptomunt en als een digitaal betalingsnetwerk voor financiële transacties fungeert. Ripple werd in 2012 bedacht en uitgebracht door Chris Larsen en Jed McCaleb.

Ripple is meer bekend om zijn digitale betalingsprotocol dan zijn cryptomunt XRP. Ripple werkt op een open source en peer-to-peer platform dat zorgt voor een naadloze overdracht van gegevens. Dit kunnen traditionele valuta als de dollar of euro zijn. Maar ook andere cryptovaluta als Ether of Bitcoin.

Wilt u meer weten?
Vraag dan gerust ons informatiepakket aan.


Meer beleggingstermen     Ja, ik wil ook beleggen bij Binck

De informatie in dit ABC is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat Binck alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Binck niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.