Wat is een schaduwportefeuille?

Een schaduwportefeuille biedt een belegger de mogelijkheid om te beleggen met virtueel geld, zonder enige risico. Dit betekent dat men een strategie kunt testen en meteen kunt zien hoe deze in het echt resultaat zou hebben opgeleverd.

Hoe werkt een Schaduwportefeuille bij Binck?

Selecteer de gewenste beleggingen, plaats ze in jouw schaduwportefeuille en zie of je de juiste keuze hebt gemaakt. De schaduwportefeuille vindt je – na inloggen op de site – onder het menu-item 'Analyse' en vervolgens kies je voor 'Schaduwportefeuille'.

Fondsen voeg je als volgt toe:

- Gebruik de zoekfunctie om een fonds op te zoeken en te selecteren.
- Klik op de overzichtspagina van het fonds en vervolgens op de button 'Schaduwportefeuille'.

Je kan ook fondsen via de koersenlijsten toevoegen door te staan op het Binck-roer voor het fonds van jouw keuze. Daarna kies je voor opslaan in jouw schaduwportefeuille.

Wilt u ervaring opdoen met beleggen?
Open uw rekening en oefen met de schaduwportefeuille.


Meer beleggingstermen     Ja, ik wil ook beleggen bij Binck

De informatie in dit ABC is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat Binck alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Binck niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.