Wat is een stop limiet order?

Een stop limiet order wordt, nadat het stopniveau is geraakt of overschreden, geactiveerd als een limiet order. Bij dergelijke orders moeten dus twee prijsniveaus worden opgegeven, namelijk het stopniveau en de limiet.

Waarom een Stop limiet order gebruiken?

Het meegeven van een limiet aan een stoporder is bedoeld om niet teveel te betalen of te weinig te ontvangen als eenmaal het ingestelde stopniveau is geraakt of doorbroken. Dit doordat de limiet bij een aankooporder hoger ligt dan het stopniveau, bij een verkooporder ligt de limiet lager dan het stopniveau.


"Stop limiet order"

Uitgelegd door Peter Siks, Beleggerstrainer bij BinckBank.

Bij BinckBank delen we onze kennis graag met je, vandaar deze video. Kijk en lees echter gerust verder en leer meer over de geheimen van de financiële wereld.


Bekijk alle begrippen →

Voorbeeld stop limiet order (verkoop)

Stel je wilt een bepaald aandeel verkopen als het een stopniveau bereikt van € 10,00. De limiet prijs kan dan ingesteld worden op € 9,95. Als de koers van het aandeel € 10,- wordt, worden jouw aandelen aangeboden voor een prijs van € 9,95.

Voorbeeld stop limiet order (aankoop)

Wil je een bepaald aandeel kopen vanaf een stopniveau van € 10,- dan kan je een limiet instellen van bijvoorbeeld € 10,03. Zodra het stopniveau van € 10,- wordt bereikt wordt jouw order voor de aandelen ingelegd voor een bedrag van € 10,03.

Nadelen van stop limiet order.

Het kan zo zijn dat als je limiet prijs te ver van de aankoop of verkoopprijs afzit je order niet kan worden uitgevoerd. Dat zal de aankoop of verkoop van je aandelen belemmeren en kan een negatief effect hebben.

Wat past bij u?


Zelf aan de slag of geeft u het liever uit handen?
Vertel ons iets over uzelf. Dan vertellen wij wat we voor u kunnen doen.


Ontdek het in 10 vragen!   Brochure aanvragen

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.