Wat is een stop loss order?

Een stop loss order wordt, nadat het stopniveau is geraakt of overschreden, geactiveerd als een marktorder, en dus op de eerste en beste volgende koers of koersen uitgevoerd. Met dit ordertype beschermt men zijn positie tegen een (verdere) koersdaling of kan men profiteren van een koersuitbraak.

Waarom een Stop loss order gebruiken?

Met dit ordertype bescherm je je positie tegen een (verdere) koersdaling of kan men profiteren van een koersuitbraak. Je kan er ook voor kiezen om nog een limiet prijs mee te geven, dan praten we over een stop limit order. 

Voorbeeld stop limit order (verkoop)

Stel je wilt een bepaald aandeel verkopen als hij een stopniveau bereikt van € 10,- dan kan je dit aangeven. Zodra de koers € 10,- wordt, worden aandelen verkocht. Dit kan zijn tegen het bedrag van € 10,- maar kan ook zijn voor een bedrag van € 10,02. Dit is afhankelijk van snelheid waarmee de prijs fluctueert.

Voorbeeld stop limit order (aankoop)

Als je een aandeel aan je portefeuille wilt toevoegen kan je dit doen door middel van een Stop loss order. Als het aandeel een door jou ingevuld stopniveau bereikt van bijvoorbeeld € 10,- dan worden deze voor je gekocht. Dit wil niet zeggen dat ze precies € 10,- zijn. Ze kunnen ook iets duurder of goedkoper zijn afhankelijk van de prijsschommeling op dat moment.

Nadelen van stop loss order.

Het kan zo zijn dat de prijs van een aandeel verder door stijgt maar het kan natuurlijk ook zijn dat hij verder daalt. Door gebruik te maken van een stop loss order beperk je zowel de mogelijke winst of het verlies.  

Wat past bij u?


Zelf aan de slag of geeft u het liever uit handen?
Vertel ons iets over uzelf. Dan vertellen wij wat we voor u kunnen doen.


Ontdek het in 10 vragen!   Brochure aanvragen

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.