Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen.
63% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in turbo’s bij BinckBank. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Wat is een turbo?

Turbo’s zijn veelgebruikte producten om in te beleggen. BNP Paribas, ING, Commerzbank en Citigroup zijn uitgevers van turbo’s. Sommige uitgevers geven hun turbo’s een andere naam zoals Sprinters en Speeders. Met dit product kan je met een hefboomeffect beleggen in een onderliggende waarde zoals aandelen, indices, valuta en obligaties. Met turbo’s kan je nooit meer kwijtraken dan jouw oorspronkelijke inleg. Bij een product als futures kan dit wel.

t/m 31 december
€ 200transactie­­tegoed*

Open nu een Zelf Beleggen rekening en ontvang € 200 transactietegoed

*Lees de actievoorwaarden

Turbo long en turbo short

Je kan met twee verschillende producten beleggen; een turbo long of turbo short. Denk je dat de onderliggende waarde gaat stijgen, dan kies je een turbo long. Wil je inspelen op een daling van de onderliggende waarde dan kies je een turbo short. Heb je een turbo long en stijgt de onderliggende waarde, dan profiteer je extra van de stijging. Daalt de onderliggende waarde dan verlies je ook sneller jouw geld. Doordat turbo’s werken met een ‘stoploss’ ben je zowel als belegger, als de uitgevende partij beschermd. Turbo’s zijn risicovolle instrumenten die niet voor elke belegger geschikt zijn.

Deze pagina is een reclame-uiting voor Binck turbo’s. Turbo’s zijn complexe beleggingsproducten. BinckBank vindt het belangrijk dat u begrijpt wat de kansen en risico’s van dit soort producten zijn. Daarom kun u hier de prospectus lezen. De prospectus is echter geen aanprijzing om te gaan handelen in dit product. Ook kunt op de website van Binck het Essentiële-informatiedocument (Eid) van de turbo raadplegen waarin u wilt beleggen.

Beleggen in turbo's

Turbo’s zijn uitgegroeid tot een van de meest populaire beleggingsproducten van Nederland. Met een turbo beleg je versneld, met een hefboom, in aandelen, indices, grondstoffen, valuta en obligaties. Om extra te profiteren van een stijging van een onderliggende waarde koop je een turbo long. Om extra te profiteren van een waarde daling, koop je een turbo short.

REKENVOORBEELD TURBO LONG

We kijken naar de turbo long 21,50 op het aandeel Royal Dutch Shell. De onderliggende waarde van het aandeel is € 25. Het financieringsniveau van de bank is € 20; de turbo long kost je dus (25-20) € 5. De hefboom is 25/(25-20)= 5.

Het aandeel Royal Dutch Shell stijgt met ruim 10% naar €27,50. Wat doet dit met de prijs van de turbo? Deze is nu (27,50-20 =) €7,50 waard. Dit betekent een waardestijging van 50%.

Het aandeel Royal Dutch Shell kan uiteraard ook dalen, stel het daalt met 14% en raakt daarmee het Stoploss-niveau van €21,50. Wat doet dit met jouw investering in de turbo? Deze is nu (21,50-20 =) €1,50 waard, een verlies van 70%.

REKENVOORBEELD TURBO SHORT

We kijken naar de turbo short 28 op het aandeel Royal Dutch Shell. De onderliggende waarde van het aandeel is € 25. Het financieringsniveau van de bank is € 30; de turbo short kost je dus (30-25 =) € 5. De hefboom is 25/(30-25)= 5.

Het aandeel Royal Dutch Shell daalt met 10% naar €22,50. Wat doet dit met de prijs van de turbo? Deze is nu (30-22,50=) €7,50 waard. Dit betekent een waardestijging van 50%.

Het aandeel Royal Dutch Shell kan uiteraard ook stijgen, stel het stijgt met 10% tot €27,50. Wat doet dit met jouw investering in de turbo? Deze is nu (30-27,50=) €2,50 waard, een verlies van 50%.

Alle beleggingsinstrumenten

Bij BinckBank is het mogelijk om in bijzonder veel beleggingsinstrumenten te beleggen waarbij elk instrument zijn eigen, unieke, kenmerken heeft. Leer nu meer over aandelenbeleggingsfondsen, ETF's, turbo's, opties, futures, obligaties en warrants.

Wat past bij u?


Zelf aan de slag of geeft u het liever uit handen?
Vertel ons iets over uzelf. Dan vertellen wij wat we voor u kunnen doen.


Ontdek het in 10 vragen!   Brochure aanvragen

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.