Wat betekent vermogen?

Vermogen is de waarde van al je eigendommen minus de openstaande schulden die je hebt. Hieronder vertellen we je er meer over.


"Vermogen"

Uitgelegd door Peter Siks, Beleggerstrainer bij BinckBank.

Bij BinckBank delen we onze kennis graag met je, vandaar deze video. Kijk en lees echter gerust verder en leer meer over de geheimen van de financiële wereld.


Bekijk alle begrippen →

Vermogen berekenen

Zoals al aangegeven is je vermogen alle eigendommen minus de schulden. Bijvoorbeeld je hebt een auto van € 20.000 en een huis van € 300.000. Dan is je vermogen € 320.000. Heb je echter nog een hypotheek van € 210.000 en een lening voor je auto van € 5.000. Dan is je vermogen € 320.000 - €215.000 wat neerkomt op een eigen vermogen van € 105.000. Deze manier van vermogen berekening kan voor een enkel persoon zijn, voor een gezin, maar ook voor bedrijven.

Wat past bij jou?

Ga je zelf aan de slag of geef je het liever uit handen?
Vertel ons iets over jezelf. Dan vertellen wij wat we voor je kunnen doen.

Ontdek het in 10 vragen!   Meer begrippen

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.