Wat betekent waardeoverdracht (van je pensioen)?

Waardeoverdracht is het overhevelen van je opgebouwde pensioen van de ene pensioenregeling naar de andere pensioenregeling. Waardeoverdracht kan op verschillende momenten plaats vinden. Bijvoorbeeld als je van werkgever wisselt of als je je aanvullend pensioen liever ergens anders laat beleggen. Om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben de verzekeraars, banken, beleggingsinstellingen en beleggingsondernemingen onderling afspraken gemaakt.

Hoe verloopt een waardeoverdracht pensioen naar BinckBank?

Stap 1

Je opent een pensioenrekening bij BinckBank.

Stap 2

Je meldt bij de andere financiële instelling dat je je vermogen wil overboeken naar Binck Pensioen.

Stap 3

Je huidige financiële instelling zal vragen om een overdrachtsformulier in te vullen. Op dat formulier dien je je Binck Pensioen lijfrenterekening doelcode te vermelden en bankrekeningnummer NL25 INGB 0006 9482 62 ten name van BinckBank NV.

Stap 4

Zodra BinckBank het vermogen ontvangen heeft krijg je hiervan een bericht van en gaat BinckBank het vermogen voor je beleggen.

Afspraken waardeoverdracht pensioen.

Om de waardeoverdracht zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben verzekeraars, banken, beleggingsinstellingen en beleggingsondernemingen onderling afspraken gemaakt. Wil je daar meer over weten kijk dan op een van de volgende websites: Website van de Nederlandse Vereniging van Banken of Website van het Verbond van Verzekeraars.

Gerelateerde begrippen

Bij BinckBank staan we voor duidelijkheid. Bekijk daarom ook deze begrippen om nog meer over je pensioen te weten te komen: AOW, AOW-leeftijd, DeeltijdpensioenJaarruimte, LijfrentePensioengat, ReserveringsruimteRevisierente en Waardeoverdracht.

Wat past bij jou?


Ga je zelf aan de slag of geef je het liever uit handen?
Vertel ons iets over jezelf. Dan vertellen wij wat we voor je kunnen doen.


Open een rekening   Meer begrippen

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien je zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doe je dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren je om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan je de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.