Wat betekent waardeoverdracht (van je pensioen)?

Waardeoverdracht is het overhevelen van je opgebouwde pensioen van de ene pensioenregeling naar de andere pensioenregeling.


"Waardeoverdracht Pensioen"

Uitgelegd door Ronald Veerman, financieel expert bij BinckBank.

Bij BinckBank delen we onze kennis graag met je, vandaar deze video. Kijk en lees echter gerust verder en leer meer over de geheimen van de financiële wereld.


Bekijk alle begrippen →

Wanneer maak je gebruik van Waardeoverdracht pensioen?

Waardeoverdracht kan op verschillende momenten plaats vinden. Bijvoorbeeld als je van werkgever wisselt of als je je aanvullend pensioen liever ergens anders laat beleggen. Om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben de verzekeraars, banken, beleggingsinstellingen en beleggingsondernemingen onderling afspraken gemaakt.

Waardeoverdracht pensioen naar BinckBank?

Wil je de waarde van je pensioen overboeken van een andere financiële instelling? Dan gaat dit als volgt:

waardeoverdracht pensioen
waardeoverdracht
Waardeoverdrachtsformulier
Waardeoverdracht binckbank

Stap 1

Je opent een pensioenrekening bij BinckBank.

Stap 2

Download hier het formulier Overdracht lijfrente Binck Pensioen en vul het in. Op het formulier vermeld je jouw Binck Pensioen doelcode. Deze vind je in jouw online Binck Pensioen omgeving, beginnend met PGL.

Stap 3

Stuur het formulier naar klantenservice@binck.nl en wij verzorgen de verdere afhandeling.

Stap 4

Zodra BinckBank het vermogen ontvangen heeft krijg je hiervan een bericht van en gaat BinckBank het vermogen voor je beleggen.

Afspraken waardeoverdracht pensioen.

Om de waardeoverdracht zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben verzekeraars, banken, beleggingsinstellingen en beleggingsondernemingen onderling afspraken gemaakt. Wil je daar meer over weten kijk dan op een van de volgende websites: Website van de Nederlandse Vereniging van Banken of Website van het Verbond van Verzekeraars.

Het Nederlandse pensioenstelsel

Het Nederlandse pensioenstelsel bestaat uit vier bouwstenen, de zogenaamde ‘pijlers’. De pijlers zijn de AOW, Werkgevers pensioen, individuele pensioenpot en overig spaargeld.

Lees hier het gehele artikel over de 4 pijlers.

Gerelateerde begrippen

Bij BinckBank staan we voor duidelijkheid. Bekijk daarom ook deze begrippen om nog meer over je pensioen te weten te komen: AOW, AOW-leeftijd, DeeltijdpensioenJaarruimte, LijfrentePensioengat, ReserveringsruimteRevisierente en Waardeoverdracht.

Wat past bij jou?


Ga je zelf aan de slag of geef je het liever uit handen?
Vertel ons iets over jezelf. Dan vertellen wij wat we voor je kunnen doen.


Open een rekening   Meer begrippen

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.