Warrants, wat zijn dat?

Een warrant is een verhandelbaar effect dat gedurende een bepaalde periode het recht geeft om een bepaald aantal aandelen tegen een vooraf afgesproken koers te verwerven. Warrants lijken enigszins op opties maar worden uitgegeven door banken. Ook zijn de contractspecificaties in tegenstelling tot opties niet gestandaardiseerd. Een belegger kan niet short gaan in warrants, alleen de uitgevende instelling neemt een shortpositie in. Warrants hebben veelal betrekking op een index of een economische sector. Settlement vindt plaats via contante afrekening (cash settlement) of door fysieke levering van de onderliggende waarde.

Beleggen in warrants

Een warrant lijkt op een optie, maar is het niet. Het belangrijkste verschil is dat opties worden uitgegeven door de beurs en warrants door een bank of instelling. Een warrant is relatief onbekend in Nederland, dit in tegenstelling tot Frankrijk. Hier zijn warrants bijzonder ingeburgerd. Verhandeling van warrants vindt plaats op de effectenbeurs van Euronext Amsterdam. Warrants hebben veelal betrekking op een index of een sector, bijvoorbeeld technologie. Een voorbeeld van warrants zijn bijvoorbeeld personeelsopties.

Beleggen in warrants bij Binck

Binck heeft een breed en gevarieerd aanbod van meer dan 100 verschillende warrants. Voor meer informatie over de risico’s en kenmerken van beleggen in warrants, verwijzen wij u naar de risicopagina’s in de handleiding in het document center. Naast de lage transactietarieven, krijgt u bij Binck ook een bekroonde en eenvoudig te gebruiken website. Sinds enige tijd kunt u ook beleggen met uw smartphone of tablet.

Alle beleggingsinstrumenten

Bij BinckBank is het mogelijk om in bijzonder veel beleggingsinstrumenten te beleggen waarbij elk instrument zijn eigen, unieke, kenmerken heeft. Leer nu meer over aandelenbeleggingsfondsen, ETF's, turbo's, opties, futures, obligaties en warrants.

Wat past bij jou?


Ga je zelf aan de slag of geef je het liever uit handen?
Vertel ons iets over jezelf. Dan vertellen wij wat we voor je kunnen doen.


Ontdek het in 10 vragen!   Brochure aanvragen

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien je zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doe je dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren je om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan je de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.