Informatie over beleggingsinstrumenten

Bij BinckBank kunt u in bijzonder veel beleggingsproducten beleggen - aandelen, opties, beleggingsfondsen, turbo's en obligaties. Elk instrument heeft zijn eigen kenmerken. Hieronder vindt u een korte samenvatting.

t/m 31 december
€ 200transactie­­tegoed*

Open nu een Zelf Beleggen rekening en ontvang € 200 transactietegoed

*Lees de actievoorwaarden

Aandelen


Met de koop van een aandeel wordt u voor een klein stukje eigenaar van een bedrijf. Als dit bedrijf succesvol is, dan profiteert u daarvan in de vorm van dividend en koerswinst. Ook heeft u met een aandeel stemrecht op de aandeelhoudersvergadering.

Meer over aandelen

Beleggingsfondsen


Een beleggingsfonds lijkt op een mandje met verschillende aandelen of andere beleggingsinstrumenten. Door te beleggen in een beleggingsfonds kunt u een goede spreiding realiseren die anders alleen met een aanzienlijk groter vermogen te bereiken valt.

Meer over beleggingsfondsen

ETF's


Een ETF of tracker is over het algemeen een eenvoudige en begrijpelijke belegging. U koopt met een ETF een stukje van een index, bijvoorbeeld de AEX, AMX of een wereldaandelenindex. Beleggen in ETF’s wordt daarom ook wel indexbeleggen genoemd.

Meer over ETF's

Turbo's


Een turbo is een bijzonder populair beleggingsproduct. Met een turbo belegt u versneld, met een hefboom, in aandelen, indices, grondstoffen, valuta en obligaties. Met een turbo short profiteert u van koersdaling. En met een turbo long van een stijging.

Meer over turbo's

Binck turbo's


We constateerden bij BinckBank dat de huidige turbo’s beter konden. Daarom hebben we onze jarenlange ervaring ingezet en de Binck turbo ontwikkeld. Een krappe spread, lage kosten en ruime handelstijden zijn de belangrijkste kenmerken.


Meer over Binck turbo's

Opties


Een optie is een recht om een onderliggende waarde te kopen of verkopen of een plicht om de onderliggende waarde af te nemen of te leveren. Dit kan een aandeel, grondstof, index of valuta zijn. Met opties kunt u met een relatief kleine investering een hoog rendement behalen.

Meer over opties

Futures


Een future is een overeenkomst om in de toekomst een onderliggende waarde te verhandelen tegen een prijs die nu overeengekomen is. De onderliggende waarde is meestal een index, grondstof of valuta. Futures zijn relatief risicovol, u kunt namelijk meer dan uw inleg verliezen.

Meer over futures

Obligaties


Met een obligatie leent u geld aan een overheid of een bedrijf. In ruil hiervoor ontvangt u rente in de vorm van een couponbetaling. Een obligatie is dus een schuldbewijs. Obligaties worden over het algemeen gezien als het defensieve gedeelte van een beleggingsportefeuille.

Meer over obligaties

Warrants


Een warrant lijkt op een optie, maar is het niet. Het belangrijkste verschil is dat opties worden uitgegeven door de beurs en warrants door een bank of instelling. Een warrant is relatief onbekend in Nederland, dit in tegenstelling tot Frankrijk. Hier zijn warrants bijzonder ingeburgerd.

Meer over warrants

Wat past bij u?


Zelf aan de slag of geeft u het liever uit handen?
Vertel ons iets over uzelf. Dan vertellen wij wat we voor u kunnen doen.


Ontdek het in 10 vragen!   Brochure aanvragen