Binck Maandoverzicht beleggers

Populaire fondsen maart 2021

Snuffelen aan record in maart

Net wel of net niet een recordstand voor de AEX. Dat was de spannende vraag in de laatste handelsdagen van maart.

Los daarvan lieten de beursindices in Amsterdam en andere markten afgelopen maand een duidelijke opgaande lijn zien, waarbij opnieuw de techsector het voortouw nam. Dat laatste is ook goed te zien in de top-10 lijstjes van meest verhandelde aandelen en populairste beleggingen. Zo komt AEX-nieuwkomer Besi ook binnen in de top-10 van Nederlandse aandelen (o.b.v. belegd vermogen) en zit ASML nummer twee ING nu echt op de hielen. 

Internationaal valt nog steeds de stevige handel in GameStop op, maar wordt de bovenste plek ingenomen door de Chinese automaker Nio (een in de VS genoteerde ADR). Dat de combinatie auto’s en duurzaam in trek is blijkt ook uit de groeiende populariteit voor Volkswagen. Ook bij fondsen en ETF’s blijft tech populair, en de handel in crypto’s deed in maart een stapje terug.

Bekijk de volledige lijstjes hieronder of lees meer over de afgelopen maand hier.

Uiteraard zegt de populariteit niets over het koerspotentieel van de bewuste aandelen. Lees u daarom goed in voordat u overweegt in een van onderstaande bedrijven te investeren. Beleggen kent immers risico, uw geld kan ook minder waard worden.

  • Nederland
  • Europa
  • VS
  • ETF's
  • Beleggingsfondsen

Grootste stijgers

Transacties

Belegd vermogen

Grootste stijgers

Transacties

Belegd vermogen

Grootste stijgers

Transacties

Belegd vermogen

Grootste stijgers

Transacties

Belegd vermogen

Grootste stijgers

Transacties

Belegd vermogen

Verantwoording

Het BinckBank maandoverzicht van meest populaire fondsen geeft een ranking op basis van verschillende criteria, waarmee de populariteit van een bepaald fonds onder zelfbeleggende retail-klanten wordt aangeduid voor verschillende categorieën. Er is voor deze lijstjes gekeken naar de posities van circa 200.000 portefeuilles van zelfbeleggers bij BinckBank. Bij de ranglijst is geen rekening gehouden met bedrijven die recent - bijvoorbeeld vanwege een faillissement – niet meer of moeilijk verhandelbaar zijn, maar waar beleggers vanwege mogelijke claims nog wel ‘posities’ houden.

In de lijst 'Grootste stijgers' van elke categorie wordt berekend welke fondsen relatief gezien de grootste groei hebben gemaakt ten opzichte van de vorige maand. Hierbij wordt gerekend met de transactiewaarde. Om te voorkomen dat er in deze lijst fondsen voorkomen die minder courant zijn - en daarmee minder representatief voor het handelsgedrag van de Binck-belegger - wordt er gewerkt met een extra criterium: er wordt eerst voor elke categorie berekend welke fondsen er in de afgelopen 2 maanden in de top-50 stonden, op basis van transactiewaarde. Uit deze lijst worden vervolgens de grootste stijgers berekend.

In de lijst 'Transacties' ziet u voor elke categorie de top-10 van fondsen waarin de afgelopen maand de meeste transacties zijn gedaan door Binck zelfbeleggers.

In de lijst 'Belegd vermogen' ziet u voor elke categorie de top 10 van fondsen waarin het meeste vermogen is belegd bij Binck. De peildatum is de slotkoers van de laatste handelsdag van de afgelopen maand.

In de lijstjes van de Amerikaanse beurzen komen soms ook zogenaamde ADR-noteringen voor. Dit zijn certificaten waarmee u in aandelen van niet-Amerikaanse bedrijven kunt beleggen op Amerikaanse beurzen. Houdt u er rekening mee dat u hier extra kosten voor betaalt bij dividenduitkeringen.

In de lijst ‘Uitgeleend’ ziet u de top 10 van aandelen die de afgelopen maand het meest zijn uitgeleend aan klanten en de top 10 van aandelen waarover de meeste uitleenvergoeding is uitgekeerd aan klanten.Interesse in deze populaire aandelen?
Start nu en ontvang € 500 transactietegoed.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen