Binck Maandoverzicht beleggers

Populaire fondsen augustus 2020

Tesla markeert switch Nederlandse belegger naar VS en tech

In augustus was Tesla niet alleen qua transactiewaarde het meest verhandelde fonds – zelfs boven vaste koploper Royal Dutch Shell, een unicum – maar stormde het aandeel ook qua belegd vermogen de top-10 van BinckBank-beleggers binnen en werd en passant ook nog Apple gepasseerd als populairste VS-fonds.

De enorme opmars van de Amerikaanse techfondsen zorgt daarbij ook voor een unieke verschuiving in het landschap van aandelenbeleggingen door Nederlandse particuliere beleggers. Een van de verklaringen hiervoor is de recente toestroom van nieuwe jonge beleggers, die vaker dan de generatie voor hen ook naar buitenlandse aandelen en markten en opkomende nieuwe fondsen kijkt.


Uiteraard zegt de populariteit niets over het koerspotentieel van de bewuste aandelen. Lees u daarom goed in voordat u overweegt in een van onderstaande bedrijven te investeren. Beleggen kent immers risico, uw geld kan ook minder waard worden.

  • Nederland
  • Europa
  • VS
  • ETF's
  • Beleggingsfondsen

Grootste stijgers

Transacties

Belegd vermogen

Grootste stijgers

Transacties

Belegd vermogen

Grootste stijgers

Transacties

Belegd vermogen

Grootste stijgers

Transacties

Belegd vermogen

Grootste stijgers

Transacties

Belegd vermogen

Verantwoording

Het BinckBank maandoverzicht van meest populaire fondsen geeft een ranking op basis van verschillende criteria, waarmee de populariteit van een bepaald fonds onder zelfbeleggende retail-klanten wordt aangeduid voor verschillende categorieën. Er is voor deze lijstjes gekeken naar de posities van circa 200.000 portefeuilles van zelfbeleggers bij BinckBank. Bij de ranglijst is geen rekening gehouden met bedrijven die recent - bijvoorbeeld vanwege een faillissement – niet meer of moeilijk verhandelbaar zijn, maar waar beleggers vanwege mogelijke claims nog wel ‘posities’ houden.

In de lijst 'Grootste stijgers' van elke categorie wordt berekend welke fondsen relatief gezien de grootste groei hebben gemaakt ten opzichte van de vorige maand. Hierbij wordt gerekend met de transactiewaarde. Om te voorkomen dat er in deze lijst fondsen voorkomen die minder courant zijn - en daarmee minder representatief voor het handelsgedrag van de Binck-belegger - wordt er gewerkt met een extra criterium: er wordt eerst voor elke categorie berekend welke fondsen er in de afgelopen 2 maanden in de top-50 stonden, op basis van transactiewaarde. Uit deze lijst worden vervolgens de grootste stijgers berekend.

In de lijst 'Transacties' ziet u voor elke categorie de top-10 van fondsen waarin de afgelopen maand de meeste transacties zijn gedaan door Binck zelfbeleggers.

In de lijst 'Belegd vermogen' ziet u voor elke categorie de top 10 van fondsen waarin het meeste vermogen is belegd bij Binck. De peildatum is de slotkoers van de laatste handelsdag van de afgelopen maand.Interesse in deze populaire aandelen?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen