Groen beleggen, hoe doe ik dat?

Alles over duurzaam beleggen bij BinckBank 
ma
15
jun
bincknederland/20200615_1

Veel beleggers krijgen steeds meer oog voor het begrip duurzaamheid. En ze willen stemmen met hun voeten door ook duurzaam te beleggen. Het besef begint steeds meer te landen dat duurzaam beleggen niet ten koste van het rendement gaat! Maar hoe kunt u dit als belegger nu in de praktijk brengen?

Een partij waarbij duurzaamheid al langere tijd een prominente plek inneemt is Morningstar. De meeste beleggers kennen deze organisatie als dé bron voor informatie over beleggingsfondsen en ETF’s. Daarnaast helpen ze beleggers om duurzaamheid als selectiecriterium mee te nemen.

In dit webinar gaat beleggerstrainer Peter Siks van BinckBank in gesprek met Ronald van Genderen van Morningstar om dit onderwerp verder uit te diepen. Uiteraard staan ze stil bij de vraag hoe een zelfstandige opererende belegger zo duurzaam mogelijk kan beleggen en kijken ze naar de risico’s van (duurzaam) beleggen.

Wat kunt u verwachten?

 • Wat zijn de verschillende vormen van duurzaam beleggen eigenlijk
 • Duurzaam beleggen hoeft niet ten koste te gaan van rendement
 • Welke tips zijn er voor beleggers die duurzamer willen gaan beleggen
 • Uiteraard wordt er aandacht aan de risico’s die met (duurzaam) beleggen gepaard gaan.


Is dit webinar iets voor u?

Het webinar is geschikt voor de beginnende beleggers die meer willen weten over duurzaam beleggen. Uiteraard heeft u tijdens het webinar alle gelegenheid om al uw vragen te stellen. 

Wat u verder moet weten over de webinars

De informatie die tijdens het webinar wordt besproken kwalificeert mogelijk als beleggingsaanbeveling en is geen beleggingsadvies van BinckBank. De beloning van de spreker(s) staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn (hun) specifieke aanbevelingen of standpunten. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen van de inhoud van de webinars, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie die tijdens het webinar wordt besproken kunnen geen rechten worden ontleend. Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. Meer informatie over de specifieke productrisico’s kunt u lezen op de productpagina’s.

Niveau

Details

15 jun
60 minuten

Sprekers

 •  

  Peter Siks

  Peter Siks is met meer dan 30 jaar ervaring inmiddels gepokt en gemazeld in beleggen. Peter heeft onder meer interesse in de psychologische aspecten van beleggen en sinds 2010 is hij werkzaam bij BinckBank als beleggerstrainer.

 •  

  Ronald van Genderen

  Ronald van Genderen is Research Analyst bij Morningstar.

  Heeft u een vraag over het webinar?
  020 - 606 26 66