• Populaire aandelen

Populaire fondsen in februari

Vriezen en dooien in februari

Even leek het er op dat februari voor nieuwe records op het Damrak ging zorgen. Maar een duidelijk mindere tweede maandhelft deed veel van de winsten – net als de ijsvloer in onze sloten- weer als sneeuw voor de zon verdwijnen.

In het Maandoverzicht van favoriete en meest verhandelde aandelen door klanten van BinckBank verrast de toppositie van Royal Dutch Shell, zeker gezien de forse beweging van de olieprijs, niet echt. Wel opvallend is dat het kleine Fastned voor het eerst bij de meest verhandelde bedrijven staat, terwijl daarnaast ook het - qua belegd vermogen - wegzakkende Galapagos in het oog springt.

Bij de Amerikaanse aandelen pakte het veelbesproken GameStop, vooral door een nieuwe wereldwijde handelspiek in de laatste dagen van februari, toch weer de eerste plek. In de internationale lijstjes blijven daarnaast energie- en medische bedrijven bij handelende beleggers in trek.

Bij de ETF’s en beleggingsfondsen werd opnieuw veel in techfondsen gehandeld, terwijl ook games, crypto’s en blockchain afgelopen maand populaire beleggingen waren.


Bekijk alle lijstjes en titels in het Binck Maandoverzicht:

Binck Maandoverzicht

 

Uiteraard zegt de populariteit niets over het koerspotentieel van de bewuste aandelen. Lees u daarom goed in voordat u overweegt in een van onderstaande bedrijven te investeren. Beleggen kent immers risico, uw geld kan ook minder waard worden.