Alles over internationale indexopties

Er is meer dan de AEX-index 
ma
25
jan
bincknederland/20210125_1

NB. In verband met de invoering van de avondklok, hebben wij de aanvangstijd van het webinar moeten vervroegen naar 19:00.

De Nederlandse optiemarkt is groot en liquide. Maar zo zijn er meer! Er zijn diverse internationale indices waar opties op genoteerd staan die ook interessant kunnen zijn voor u als optiebelegger. Denk hierbij aan de Duitse DAX, de Eurostoxx50 en de S&P 500 index. Toonaangevende indices waar ook opties op verhandeld worden. In dit webinar zet beleggerstrainer Peter Siks een aantal mogelijkheden op rij. Hij doet dit aan de hand van actuele voorbeelden. Uiteraard bespreekt hij ook de soms andere contractspecificaties en gaat uitgebreid in op de risico's.

Wat kunt u zoal verwachten?

 • De rol van opties in de portefeuille
 • De contractspecificaties van de verschillende internationale indexopties op rij
 • Onderlinge marktverschillen (bijvoorbeeld volatility)
 • Per index een voorbeeldstrategie 

Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.

Is dit webinar iets voor u?

Als u als optiebelegger over de grens wilt kijken, is dit webinar een prima startpunt. Na afloop weet u welke optiemarkten bij Binck beschikbaar zijn en waar u om moet letten. Om het webinar goed te kunnen volgen, dient u te beschikken over een redelijke kennis van opties. 

Over opties

Opties zijn risicovolle producten en vereisen kennis, beleggingservaring en in veel toepassingen een hoge risicoacceptatie. Wij adviseren u, voordat u in opties belegt, u goed te informeren over de werking en risico’s. In het document center van Binck vindt u hier meer informatie over in de Handleiding Derivaten. Ook kunt op de website van Binck het Essentiële-informatiedocument (Eid) van de optie raadplegen waarin u wilt beleggen. U kunt alleen handelen in opties als u de overeenkomst derivaten heeft afgesloten.

Opties zijn niet geschikt voor beginnende beleggers omdat het complexe beleggingsproducten zijn. Voor de geïnformeerde beleggers zijn opties mogelijk geschikt. Dit komt omdat opties niet alleen offensief ingezet kunnen worden maar ook defensief. Denk hierbij aan het kopen van puts ter bescherming of het gedekt schrijven van call opties dat enige buffer voor een neerwaartse beweging geeft. Voor gevorderde beleggers zijn opties geschikt omdat deze belegger in staat wordt geacht een juiste inschatting van de risico’s die behoren bij het beleggen in opties.


Wat u verder moet weten over de webinars

De informatie die tijdens het webinar wordt besproken kwalificeert mogelijk als beleggingsaanbeveling en is geen beleggingsadvies van BinckBank. De beloning van de spreker(s) staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn (hun) specifieke aanbevelingen of standpunten. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen van de inhoud van de webinars, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie die tijdens het webinar wordt besproken kunnen geen rechten worden ontleend. Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. Meer informatie over de specifieke productrisico’s kunt u lezen op de productpagina’s.

Details

25 jan
60 minuten

Sprekers

 •  

  Peter Siks

  Peter Siks is met meer dan 30 jaar ervaring inmiddels gepokt en gemazeld in beleggen. Peter heeft onder meer interesse in de psychologische aspecten van beleggen en sinds 2010 is hij werkzaam bij BinckBank als beleggerstrainer.

  Heeft u een vraag over het webinar?
  020 - 606 26 66