Acht tips om uw risico's te beperken

Riskmanagement als basis voor rendement 
ma
21
jun
bincknederland/20210621_1

Risico en rendement gaan hand in hand; als het goed is weet iedere belegger dit. Echter, de focus ligt voor de meeste beleggers op het rendement waarbij het risico nog wel eens uit het oog verloren wordt. In dit webinar zal beleggerstrainer Peter Siks 8 manieren bespreken om de risico's van beleggen te beperken. 

Dit kan variëren van beter spreiden tot het gebruik van derivaten om risico's af te dekken. Ook is er aandacht voor de belegger zelf. Want het is goed om hierbij de leraar van Warren Buffett, Benjamin Graham, aan te halen: "The investor's chief problem-- even his worst enemy-- is likely to be himself." 

Wat kunt u zoal verwachten?

 • Welke risico’s zijn er waar u als belegger (mogelijk) mee te maken krijgt?
 • Welke risico’s zult u moeten accepteren en welke kunt u zelf reduceren
 • Het belang van psychologisch inzicht
 • De 8 manieren om het risico van beleggen te verlagen


Beleggen kent risico’s. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.


Is dit webinar iets voor u?

Kortom, als u de risico’s van beleggen beter onder controle wilt krijgen, is dit een webinar dat u niet mag missen. Komt u ook? Meld u kosteloos aan voor dit webinar op maandag 21 juni.

Over opties

Opties zijn risicovolle producten en vereisen kennis, beleggingservaring en in veel toepassingen een hoge risicoacceptatie. Wij adviseren u, voordat u in opties belegt, u goed te informeren over de werking en risico’s. In het document center van Binck vindt u hier meer informatie over in de Handleiding Derivaten. Ook kunt op de website van Binck het Essentiële-informatiedocument (Eid) van de optie raadplegen waarin u wilt beleggen. U kunt alleen handelen in opties als u de overeenkomst derivaten heeft afgesloten.

Opties zijn niet geschikt voor beginnende beleggers omdat het complexe beleggingsproducten zijn. Voor de geïnformeerde beleggers zijn opties mogelijk geschikt. Dit komt omdat opties niet alleen offensief ingezet kunnen worden maar ook defensief. Denk hierbij aan het kopen van puts ter bescherming of het gedekt schrijven van call opties dat enige buffer voor een neerwaartse beweging geeft. Voor gevorderde beleggers zijn opties geschikt omdat deze belegger in staat wordt geacht een juiste inschatting van de risico’s die behoren bij het beleggen in opties.

Wat u verder moet weten over de webinars

De informatie die tijdens het webinar wordt besproken kwalificeert mogelijk als beleggingsaanbeveling en is geen beleggingsadvies van BinckBank. De beloning van de spreker(s) staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn (hun) specifieke aanbevelingen of standpunten. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen van de inhoud van de webinars, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie die tijdens het webinar wordt besproken kunnen geen rechten worden ontleend. Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. Meer informatie over de specifieke productrisico’s kunt u lezen op de productpagina’s.

Details

21 jun
60 minuten

Sprekers

 •  

  Peter Siks

  Peter Siks is met meer dan 30 jaar ervaring inmiddels gepokt en gemazeld in beleggen. Peter heeft onder meer interesse in de psychologische aspecten van beleggen en sinds 2010 is hij werkzaam bij BinckBank als beleggerstrainer.

  Heeft u een vraag over het webinar?
  020 - 606 26 66