Alles over futures

Een veelzijdig beleggingsinstrument 
di
06
jul
bincknederland/20210706_1

Futures zijn een van de oudste beleggingsproducten die er bestaan. Toch roepen deze producten bij veel beleggers de associatie op: “Te gevaarlijk”. Afhankelijk van hoe u ze gebruikt, kan het inderdaad een zeer risicovol beleggingsproduct zijn. Het is echter ook een product dat zeer breed ingezet kan worden in uw beleggingsportefeuille. De markten waar futures op beschikbaar zijn divers: dit kan variëren van valuta, rente, grondstoffen en aandelenindices. De kracht zit ‘m in de hefboom en dat is direct de achilleshiel. U belegt met een hefboom dus u moet goed weten waar u mee bezig bent. 

In dit webinar bespreekt beleggerstrainer Peter Siks de werking én toepassing van futures in uw portefeuille. Want naast de offensieve toepassingsmogelijkheid kunt u ze ook uitstekend gebruiken om bepaalde risico’s af te dekken (hedgen). Uiteraard komen de risico’s van het beleggen in futures uitgebreid aan bod; essentieel bij hefboomproducten zoals futures.

Wat kunt u zoal verwachten?

 • Hoe werken futures?
 • Een aantal slimme futurestrategieën onder de loep
 • Risico's van beleggen met futures


Beleggen brengt risico’s met zich mee. Bij het handelen in futures kunt u meer dan uw inleg verliezen


Is dit webinar iets voor u?

Om het webinar goed te kunnen volgen is het belangrijk dat u al enige kennis heeft over beleggen met een hefboom en de verhoogde risico’s die daarmee gepaard gaan. Uiteraard heeft u tijdens het webinar alle gelegenheid om uw vragen te stellen.  

Let op! Futures zijn risicovolle beleggingsproducten en vereisen kennis, beleggingservaring en een hoge risicoacceptatie en zijn bij ‘stand alone gebruik’ niet geschikt voor vermogensopbouw op de lange termijn. Wanneer u short posities in futures aangaat wordt u blootgesteld aan een restschuldrisico. U kunt dus meer verliezen dan uw inleg.  Wij adviseren u, voordat u in futures belegt, u goed te informeren over de werking en risico’s. In het document center van BinckBank vindt u hier meer informatie over in de Handleiding Derivaten. Ook kunt op de website van BinckBank het Essentiële-informatiedocument (Eid) van de future raadplegen waarin u wilt beleggen. U kunt alleen handelen in futures als u de overeenkomst derivaten heeft afgesloten.


Wat u verder moet weten over de webinars

De informatie die tijdens het webinar wordt besproken kwalificeert mogelijk als beleggingsaanbeveling en is geen beleggingsadvies van BinckBank. De beloning van de spreker(s) staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn (hun) specifieke aanbevelingen of standpunten. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen van de inhoud van de webinars, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie die tijdens het webinar wordt besproken kunnen geen rechten worden ontleend. Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. Meer informatie over de specifieke productrisico’s kunt u lezen op de productpagina’s.

Details

06 jul
60 minuten

Sprekers

 •  

  Peter Siks

  Peter Siks is met meer dan 30 jaar ervaring inmiddels gepokt en gemazeld in beleggen. Peter heeft onder meer interesse in de psychologische aspecten van beleggen en sinds 2010 is hij werkzaam bij BinckBank als beleggerstrainer.

  Heeft u een vraag over het webinar?
  020 - 606 26 66