Duurzaam beleggen

Alles over groen & maatschappelijk verantwoord investeren

Maatschappelijk verantwoord beleggen neemt de laatste jaren een vlucht nu steeds meer beleggers verder kijken dan louter groei en winst. De zogenaamde ESG-criteria, waaronder zaken als klimaat, mensenrechten en goed ondernemersgedrag worden steeds belangrijker bij investeringskeuzes. Maar op welke manieren kunt u duurzaam beleggen en waar moet u op letten? U leest het deze maand in deze special.

Webinar

Terugkijkwebinar

Populairste duurzame fondsen

  1. Triodos Groenfonds (Fonds)
  2. VanEck Sustainable World Equal Weight (ETF)
  3. iShares Global Clean Energy  (ETF)
  4. ASN Duurzaam Aandelenfonds (Fonds)
  5. ASN Milieu & Waterfonds (Fonds)
  6. Actiam DIA Wereld (Fonds)
  7. NN Health & Well-being (Fonds)
  8. UBS MSCI World Socially Responsible (ETF)
  9. ASN Groenprojectenfonds (Fonds)
  10. NN Global Sustainable Equity  (Fonds)
 

U ziet de top-10 van voor koop beschikbare beleggingsfondsen en ETF's met een focus op duurzaamheid, op basis van het belegd vermogen bij Binckbank (peildatum 25/2/2021). Uiteraard zegt de populariteit niets over het koerspotentieel van de bewuste titels. Lees u daarom goed in voordat u overweegt in een van bovenstaande titels te investeren. Beleggen kent immers risico, uw geld kan ook minder waard worden.

De informatie in deze special is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Uw inleg kan minder waard worden. Meer informatie over de specifieke productrisico’s kunt u lezen op de productpagina’s.