Amerikaanse verkiezingen

Wat is de impact voor beleggers?

Waar moet u als belegger op letten en hoe kunt u inspelen op winst voor Trump, winst voor Biden of misschien wel een langdurige impasse? De komende weken vertellen we er meer over met nieuws, visies en analyses voor de verschillende uitkomsten. 

  • Actualiteit

  Bidens plannen: 10 plussen en minnen voor beleggers

  Wat zijn de plannen van de kersverse president Joe Biden? De tien belangrijkste ontwikkelingen voor beleggers op een rij.
  Lees meer
  • Duurzaam beleggen

  Een groene Biden-golf op de beurs?

  De laatste jaren is duurzaam beleggen steeds populairder geworden onder beleggers. De ‘Strats’ van Saxo Bank hebben een lijst van 55 groene aandelen samengesteld.
  Lees meer
  • Voorspellingen

  Hoe de Amerikaanse verkiezingen uw portefeuille kunnen beïnvloeden

  In dit artikel schetst Peter Siks een aantal zaken die u meer inzicht geven in de (mogelijke) gevolgen van de verkiezingen voor uw portefeuille.
  Lees meer
  • Tips & Tricks

  ‘s Avonds beleggen in Amerika

  Beleggen via de financiële markten in de VS biedt een aantal voordelen waarvan u zich wellicht niet bewust bent. We zetten ze op een rijtje.
  Lees meer
  • Lijstjes

  Nederlandse belegger tuk op hippe Amerikaanse aandelen

  Er wordt niet alleen steeds meer gehandeld op Amerikaanse beurzen, ook het belegd vermogen is fors gestegen. Inmiddels investeert de Nederlandse aandelenbelegger een op elke vier belegde euro’s in Amerikaanse bedrijven, blijkt uit een analyse op basis van de beleggersdata van BinckBank.
  Lees meer
  • Aandelenstrategieën

  Zo koopt u uw eerste Amerikaanse aandeel

  Hoe koopt u uw eerste Amerikaanse aandeel? In dit artikel zet Peter Siks de belangrijkste stappen uiteen.
  Lees meer
  • Binck Beleggersbarometer

  Beleggers zeer voorzichtig in aanloop naar verkiezingen

  Nederlandse particuliere beleggers lijken voorzichtig nu de Amerikaanse verkiezingen snel naderen en de uitkomst daarvan onzeker is, zo blijkt uit de Binck Beleggersbarometer van oktober.
  Lees meer
  • Macro Economie

  Betwiste uitslag VS-verkiezingen groot gevaar voor beurzen

  De toenemende kans dat de Amerikaanse verkiezingen uitdraaien op een betwiste uitslag kan dramatisch uitpakken voor de financiële markten.
  Lees meer

Webinar

Analyses van Saxo Bank

 

Spiekbriefje voor de verkiezingen

Winst voor Trump, voor Biden of een onzekere uitslag? Dit is volgens de Saxo Strats waarschijnlijk de impact bij elk scenario.

 
 

De sprint naar 3 november

De belangrijkste data en momenten voor u als belegger op een rij in de aanloop naar de cruciale verkiezingsdag.

 

U wordt voor de analyses doorverwezen naar de Engelstalige website van Saxo Bank. Deze analyses zijn geschikt voor gevorderde beleggers. De informatie waar deze artikelen naar verwijzen is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies. De beloning van de Saxo Strats staat niet direct of indirect in relatie met hun specifieke aanbevelingen of standpunten.

Populairste aandelen VS

 1. Tesla Inc
 2. Microsoft Corp
 3. Apple Inc
 4. Amazon.com
 5. Beyond Meat
 6. Plug Power Inc
 7. Alphabet Inc -A-
 8. Nikola Corp
 9. FuelCell Energy Inc
 10. Inovio Pharmaceuticals Inc
 

U ziet de top 10 van Amerikaanse aandelen waarin in 2020 (YTD) de meeste transacties zijn gedaan door Binck zelfbeleggers. Uiteraard zegt de populariteit niets over het koerspotentieel van de bewuste aandelen. Lees u daarom goed in voordat u overweegt in een van onderstaande bedrijven te investeren. Beleggen kent immers risico, uw geld kan ook minder waard worden.

De informatie in deze special is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Uw inleg kan minder waard worden. Meer informatie over de specifieke productrisico’s kunt u lezen op de productpagina’s.