Een rekening voor elke situatie

Binck biedt rekeningen aan voor elke situatie. Hieronder vindt u een overzicht en meer informatie over hoe u een rekening opent in uw situatie.


Voor het openen van een zakelijke rekening kunt u onderstaande 'Openingsformulieren' downloaden. In de toelichting van het openingsformulier wordt exact uitgelegd welke formulieren u dient in te vullen en te retourneren.

Binck Zelf Beleggen
Binck Fundcoach
Binck Comfort
Binck Select

Voor het openen van een rekening samen met iemand anders opent u eerst online een rekening op 1 naam, de 1ste rekeninghouder. U voegt eenvoudig een 2e rekeninghouder toe door onderstaande openingsformulieren te downloaden. Nadat de formulieren volledig zijn ingevuld en door beiden zijn ondertekend, kunt u deze naar ons retourneren.

Binck Zelf Beleggen
Binck Fundcoach
Binck Comfort
Binck Select

Voor het openen van een rekening voor uw (klein)kind kunt u onderstaande 'Openingsformulieren' en ‘Wettelijke vertegenwoordigingsverklaring’ downloaden. Lees ook de instructies voor het invullen van de formulieren eronder.

Openingsformulieren
Binck Zelf Beleggen
Binck Fundcoach

Wettelijke vertegenwoordigingsverklaring
Binck Zelf Beleggen
Binck Fundcoach

Hoe vult u de formulieren in:

  • Vul de gegevens van de minderjarige in op het openingsformulier
  • Minimaal één wettelijke vertegenwoordiger dient de basisovereenkomst te ondertekenen. Beide mag uiteraard ook.
  • De wettelijke vertegenwoordiger dient de wettelijke vertegenwoordigingsverklaring in te vullen en te ondertekenen.
  • Voeg een kopie van de voor en achterkant van de paspoorten van de wettelijke vertegenwoordiger(s) toe aan de openingsdocumenten. Een rijbewijs accepteren wij niet als legitimatiebewijs.


Waar dient u verder op te letten als u de openingsformulieren gaat invullen voor een minderjarige:

  • Vul alle vragen op het openingsformulier in met de gegevens van de minderjarige, dus ook de vragen over het vermogen en inkomen. De wettelijke vertegenwoordiger moet wel zijn of haar email en 06-nummer opgeven.
  • Als tegenrekening geeft u of een rekeningnummer van de minderjarige rekeninghouder op, of van de wettelijke vertegenwoordiger. Na de eerste identificatiestorting van de wettelijke vertegenwoordigers kunt u ook geld storten van een rekening op naam van uw kind.
  • Het paspoort of het identiteitsbewijs van de rekeninghouder vragen wij pas op wanneer deze meerderjarig is geworden.
  • Indien de achternaam van een wettelijke vertegenwoordiger afwijkt van de rekeninghouder hebben wij aanvullende documentatie nodig waaruit blijkt dat u de verantwoordelijke bent. Een voorbeeld hiervan is de geboorteakte of een adoptie formulier.
  • Indien u de rekening voor een kleinkind opent houdt u er dan rekening mee dat de ouders doorgaans de wettelijke vertegenwoordigers zijn. Zij dienen in dat geval dan te tekenen.

 

Heeft u al een rekening bij Binck? Dan kunt u een tweede rekening ook eenvoudig online, via de klantensite van Binck openen. Hiervoor klikt u op uw rekening linksboven in het menu en kiest u vervolgens voor ‘Mijn Binck-rekeningen’. Hier klikt u op de button ‘Open een nieuwe rekening’. Uw nieuwe rekening is binnen enkele ogenblikken geopend. Of u kunt onderstaande Openingsformulieren downloaden.

Binck Zelf Beleggen
Binck Fundcoach
Binck Select

Voor Binck Comfort is het momenteel enkel mogelijk online een extra rekening te openen.

Voor het openen van een buitenlandse rekening, een rekening voor een beleggingsstudieclub of een rekening met volmacht kunt u contact opnemen met onze Informatiedesk via het gratis telefoonnummer 0800 - 235 246 25. Vanuit het buitenland belt u 0031 - 20 606 26 99. Zij sturen u de benodigde formulieren toe om de juiste rekening te openen.

Versturen

U kunt alle formulieren en documentatie per e-mail of per post naar ons versturen.

e beleggen@binck.nl
a BinckBank N.V.
t.a.v. Acceptatie & Beheer
Antwoordnummer 47339
1070 WC Amsterdam
 

Heeft u vragen?

Neem contact op met onze informatiedesk via het gratis telefoonnummer 0800 - 235 246 25.