eenvoudig aan de slag

In 3 stappen

Start met Binck Pensioen

 

1. Maak een profiel aan

Jaar- en/of reserveringsruimte gecheckt? Met een online vragenlijst stellen we vast wat uw situatie is en welke risico’s u bereid bent te nemen. Zo maken wij een passend risicoprofiel voor u.

 

2. Geef uw wensen aan

Hoe hoog moet het bedrag worden en wanneer moeten de uitkeringen beginnen? Door uw wensen aan te geven, kunnen wij onze strategie daarop aansluiten.

 

3. Stort uw beginbedrag

Alles ingevuld? Dan houdt niks u en ons nog tegen. U legt een beginbedrag in via iDeal of een bankoverschrijving en we kunnen voor u aan de slag.

Dit doen wij voor u tijdens de looptijd


 

We bouwen een gespreide portfolio

Wij beleggen uw geld wereldwijd en optimaal gespreid in indexfondsen van aandelen, obligaties, beursgenoteerde vastgoedbedrijven en geldmarkten. De mix tussen fondsen is afhankelijk van de looptijd tot uw pensioen, uw persoonlijke omstandigheden en hoeveel risico u wilt lopen.

 

We volgen de ontwikkelingen

Dankzij onze slimme technologie, volgen we uw beleggingen op de voet. Elk kwartaal houden we u op de hoogte van de voortgang van uw beleggingen.

 

We bouwen automatisch uw risico af

Wij houden rekening met uw leeftijd. Bent u nog jong en heeft u dus alle tijd? Dan kunnen we wat meer risico nemen, met een grotere kans op hoger rendement. Afhankelijk van uw beleggingshorizon bouwen we het risico automatisch af.

Kan ik er eerder bij?

Als u maar een klein bedrag (op dit moment € 4.303) bij ons heeft opgebouwd, dan kunt u dat gewoon opnemen.

Er zijn daarnaast 2 situaties waarin u geld kunt opnemen uit uw pensioen voordat de looptijd is afgelopen:

Als u of uw partner komt te overlijden
Koopt u een levenslange uitkering voor de achterblijvende partner of een uitkering voor de kinderen (levenslang of tot hun 30ste).

Als u arbeidsongeschikt raakt
Mag u tot €40.312 per jaar uit uw Binck Pensioen opnemen.

In alle andere gevallen (zoals een kapotte auto of een leuke verbouwing), moet u behalve inkomstenbelasting ook nog eens 20% extra revisiebelasting betalen. Dat raden wij dus af. Er zijn nóg wel wat belasting haken en ogen. Wilt u precies weten hoe het zit: hier leest u er alles over.

Met pensioen!


De uitkeringsfase begint

Dit zijn de mogelijkheden


U koopt met uw Binck Pensioenvermogen een uitkeringsproduct. Binck biedt zelf geen uitkeringsproducten aan, wij richten ons op de opbouw van uw vermogen. Uw uitkeringsproduct koopt u bij een bank of verzekeraar van uw keus.

Met deze uitkeringen kunt u 4 dingen doen. Dit is vastgelegd in de belastingregels en zetten wij hieronder voor u op een rij.

Uitkeringsfase Pensioenbeleggen

  • U blijft beleggen

  • U ontvangt een vaste uitkering

  • U koopt een uitkering tot u komt te overlijden

  • U heeft een direct opneembaar bedrag opgebouwd

Vragen over Binck Pensioen?

Ons team van pensioenexperts zit 6 dagen per klaar om u te woord te staan. Zij nemen graag de tijd om met u te praten over uw pensioen en al uw vragen te beantwoorden.

0800 - 235 24 62 (gratis)
info@binck.nl

 

Praat met een Pensioenexpert
Marcel Bogaard

Alles wat u moet weten over Binck Pensioen

Volledige informatie over de belangrijkste kenmerken van Binck Pensioen - zoals informatie over de werking van het product, de risico’s, kosten en voor wie het geschikt is – vindt u in het Essentiële-informatiedocument.
Heeft u vragen over het Essentiële-informatiedocument? Neem dan gerust contact met ons op.

Als u klant wordt bij Binck Pensioen bepalen wij aan de hand van een vragenlijst uw risicoprofiel: Defensief, Gebalanceerd of Offensief
Hieronder vindt u het Essentiële-informatiedocument per risicoprofiel.

Essentiële-informatiedocument risiconiveau Defensief
Essentiële-informatiedocument risiconiveau Gebalanceerd
Essentiële-informatiedocument risiconiveau Offensief

Overige juridische documenten
Naast het Essentiële-informatiedocument vindt u hieronder de Binck Pensioen klantovereenkomst en de aanvullende voorwaarden.

Klantovereenkomst
Aanvullende voorwaarden