eenvoudig aan de slag

In 3 stappen

Open een rekening

 

1. Maak je profiel aan

Jaar- en/of reserveringsruimte gecheckt? Mooi zo! Met een online vragenlijst stellen we vast wat je situatie is en welke risico bij je past. Zo maken we een passend profiel voor je.

 

2. Geef je wensen aan

Hoeveel geld heb je nodig? En wanneer moeten de uitkeringen beginnen? Door je wensen aan te geven, kunnen wij onze strategie daarop aansluiten.

 

3. Stort je startbedrag

Alles ingevuld? Dan houd niets ons nog tegen. Je legt een beginbedrag in via iDeal of een bankoverschrijving en we gaan voor je aan de slag. 

Dit doen we voor je tijdens de looptijd


 

We bouwen een gespreide portfolio

We beleggen je geld wereldwijd en optimaal gespreid in indexfondsen. De mix tussen fondsen is afhankelijk van de looptijd tot je pensioen, je persoonlijke omstandigheden en hoeveel risico je wilt lopen.

 

We volgen de ontwikkelingen

Dankzij onze slimme technologie, volgen we je beleggingen op de voet. Elk kwartaal houden we je op de hoogte van de voortgang van je beleggingen.

 

We bouwen automatisch je risico af

Wij houden rekening met je leeftijd. Ben je nog jong en heb je alle tijd? Dan kunnen we wat meer risico nemen, met een grotere kans op hoger rendement. Afhankelijk van je beleggingshorizon bouwen we het risico automatisch af.

Kan ik er eerder bij?

Als je maar een klein bedrag (op dit moment € 4.404) hebt opgebouwd, dan kun je dat gewoon opnemen, echter is er wel inkomstenbelasting verschuldigd als het inlegbedrag in aftrek is geweest.

Als jij of je partner komt te overlijden
Dient er een levenslange uitkering voor de achterblijvende partner of een uitkering voor de kinderen (levenslang of tot hun 30ste) te worden geregeld.

Als je arbeidsongeschikt raakt
Mag je tot € 41.132 per jaar uit je Binck Pensioen opnemen.

In alle andere gevallen (zoals een kapotte auto of een leuke verbouwing), moet je behalve inkomstenbelasting ook nog eens 20% extra revisiebelasting betalen. Dat raden wij dus af. Er zijn nóg wel wat belastinghaken en -ogen.

Met pensioen!


De uitkeringsfase begint

Dit zijn de mogelijkheden


BinckBank biedt zelf geen uitkeringsproducten aan, wij richten ons op de opbouw van je vermogen. Je uitkeringsproduct koop je bij een bank of verzekeraar. Welke dat is, dat mag je zelf bepalen.

Met deze uitkeringen kun je 4 dingen doen. Dit is vastgelegd in de belastingregels en we zetten het hieronder voor je op een rij.

Uitkeringsfase Pensioenbeleggen

  • U blijft beleggen

  • U ontvangt een vaste uitkering

  • U koopt een uitkering tot u komt te overlijden

  • U heeft een direct opneembaar bedrag opgebouwd

We helpen je graag verder

Ons team van experts staat 6 dagen per week voor je klaar om vragen over de mogelijkheden van Binck Pensioen te beantwoorden.

Alles wat je moet weten over Binck Pensioen

Heb je al vermogen in een lijfrenterekening opgebouwd?
Binck Pensioen heeft zich aangesloten bij het Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdracht van de NVB en het Verbond van Verzekeraars. Door deze aansluiting kan je makkelijk kapitaal overboeken van jouw huidige lijfrente bij een andere financiële instelling naar Binck Pensioen.
Lees meer over kapitaaloverdracht.

Overige juridische documenten

Klantovereenkomst
Aanvullende voorwaarden