Eenvoudig aan de slag

In 3 stappen

Open een rekening

 

1. Maak uw profiel aan

Jaar- en/of reserveringsruimte gecheckt? Mooi zo! Met een online vragenlijst stellen we uw situatie vast en welk risico bij u past. Zo maken we een passend profiel voor u.

 

2. Geef uw wensen aan

Hoeveel geld heeft u nodig? En wanneer moet de uitbetaling beginnen? Door uw wensen aan te geven, kunnen wij onze strategie daarop aansluiten.

 

3. Stort uw startbedrag

Alles ingevuld? Dan houd niets ons nog tegen. U legt een beginbedrag in via iDEAL of een bankoverschrijving en we gaan voor u aan de slag. 

Dit doen we voor u tijdens de looptijd


 

We bouwen een gespreide portfolio

We beleggen uw geld wereldwijd en optimaal gespreid in indexfondsen. De mix tussen fondsen is afhankelijk van de looptijd tot uw pensioen, uw persoonlijke omstandigheden en hoeveel risico u wilt lopen.

 

We volgen de ontwikkelingen

Met onze slimme technologie, volgen we uw beleggingen op de voet. Elk kwartaal houden we u op de hoogte van de voortgang van uw pensioenpotje.

 

We bouwen automatisch het risico af

Wij houden rekening met uw leeftijd. Bent u nog jong en heeft u alle tijd? Dan kunnen we wat meer risico nemen, met een grotere kans op hoger rendement. Afhankelijk van uw beleggingshorizon bouwen we het risico automatisch af.

Kan ik er eerder bij?

Als u maar een klein bedrag (op dit moment € 4.547) heeft opgebouwd, dan kunt u dat gewoon opnemen, echter is er wel inkomstenbelasting verschuldigd als het inlegbedrag in aftrek is geweest.

Als u of uw partner komt te overlijden
Dient er een levenslange uitkering voor de achterblijvende partner of een uitkering voor de kinderen (levenslang of tot hun 30ste) te worden geregeld.

Als u arbeidsongeschikt raakt
Mag u tot € 42.460 per jaar uit uw Binck Pensioen opnemen.

In alle andere gevallen (zoals een kapotte auto of een leuke verbouwing), moet u behalve inkomstenbelasting ook nog eens 20% extra revisiebelasting betalen. Dat raden wij dus af. Er zijn nóg wel wat belastinghaken en -ogen.

Met pensioen!


De uitkeringsfase begint

Dit zijn de mogelijkheden


BinckBank biedt zelf geen uitkeringsproducten aan, wij richten ons op de opbouw van vermogen. Uw uitkeringsproduct koopt u bij een bank of verzekeraar. Welke dat is, dat mag u zelf bepalen.

Met deze uitkeringen kunt u 4 dingen doen. Dit is vastgelegd in de belastingregels en we zetten het hieronder voor u op een rij.

Uitkeringsfase Pensioenbeleggen

  • U blijft beleggen

  • U ontvangt een vaste uitkering

  • U koopt een uitkering tot u komt te overlijden

  • U heeft een direct opneembaar bedrag opgebouwd

We helpen u graag verder

Ons team van experts staat 6 dagen per week voor u klaar om vragen over de mogelijkheden van Binck Pensioen te beantwoorden.

Alles wat u moet weten over Binck Pensioen

Heeft u al vermogen in een lijfrenterekening opgebouwd?
Binck Pensioen is aangesloten bij het Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdracht van de NVB en het Verbond van Verzekeraars. Door deze aansluiting kunt u makkelijk kapitaal overboeken van uw huidige lijfrente bij een andere financiële instelling naar Binck Pensioen.
Lees meer over kapitaaloverdracht.

Overige juridische documenten

Klantovereenkomst
Aanvullende voorwaarden