Als ZZP'er voordelig pensioen
opbouwen voor later

Wees slim en begin nu! Beleg voor uw pensioen.

Als zelfstandige werken biedt veel voordelen. Maar tegelijk moet u een aantal zaken ook zelf regelen. Van de maandelijkse btw-aangifte tot facturen en verzekeringen. En dan is er ook nog de financiële blik naar de toekomst. Hoe lang wilt u als zelfstandige doorwerken en hoe bouwt u tijdig een reserve of pensioen op om ook later leuke dingen te blijven doen?

Waarom in het bijzonder voor de ZZP'er?


Binck Pensioen is een lijfrenterekening

De overheid heeft vastgesteld hoeveel pensioen elke Nederlander maximaal mag opbouwen per jaar. Heeft u in het verleden minder opgebouwd dan dit maximum, dan kunt u als ZZP’er beleggen in een lijfrenterekening (in Box1), met Binck Pensioen.

Uw vermogen staat vast

U kunt Binck Pensioen alleen gebruiken voor uw pensioen. ZZP’ers of ondernemers kunnen het vermogen daarom pas gebruiken vanaf hun AOW leeftijd. Daarna koopt u er een uitkering van. U kunt het dus niet eerder gebruiken, behalve bij enkele vervelende gebeurtenissen.

Vermogensopbouw met fiscaal voordeel

Afhankelijk van de pensioenruimte mag u, onder het huidige belastingregime, uw inleg op de Binck Pensioen-rekening aftrekken van de inkomstenbelasting. U betaalt pas inkomstenbelasting wanneer het pensioen – vaak tientallen jaren later - wordt uitgekeerd. Daarmee is het vermogen vrijgesteld van vermogensrendementsheffing (Box3). Ideaal voor u als ZZP’er.

Binck Pensioen belegt voor u

BinckBank gaat voor u aan de slag. U hoeft dus niet steeds de beurs te volgen of zelf moeilijke beslissingen te nemen. Elk jaar bouwen wij het risico geleidelijk af. Hierdoor kunt u zich richten op uw werk als ZZP’er.

Reken uit wat we voor u kunnen doen


Kom erachter wat Binck Forward voor jou kan betekenen.

Dit zijn de verwachte uitkomsten na met een risiconiveau:

Slecht

Gemiddeld

Goed

De verwachte resultaten zijn gebaseerd op fictieve, in het verleden behaalde resultaten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen betrouwbare indicatie voor de toekomst.

U gaat over jaar met pensioen.

Ga verder met stap 2. Je kan jouw keuzes later nog wijzigen.

Deze tool geeft een indruk wat uw beleggingsresultaat kan zijn op basis van uw initiële inleg, maandelijkse inleg, horizon en uw risiconiveau. Uw werkelijke rendement is afhankelijk van het risico dat u bereid bent te lopen, de ontwikkelingen op de markten en de beleggingsfondsen waarin wordt belegd. De samenstelling van uw portefeuille kan tevens wijzigen, wat invloed kan hebben op uw rendement.

Benut uw fiscale ruimte zo slim mogelijk

Het lijkt misschien een ver-van-mijn-bed-show, maar er komt een dag dat u blij bent dat u vandaag bent begonnen met geld opzij te zetten, om later uw pensioeninkomen aan te vullen.

Met Binck Pensioen bouwt u aanvullend vermogen op door uw fiscale jaarruimte te gebruiken. U krijgt inkomstenbelasting terug over het bedrag dat Binck Pensioen belegt. En u betaalt inkomstenbelasting tegen een lager tarief als het pensioen wordt uitgekeerd.

Bereken uw jaarruimte

Geen jaarruimte? Dan kunt u natuurlijk nog steeds gewoon pensioen opbouwen, zonder het belastingvoordeel. Heel eenvoudig, met Binck Forward of Binck Comfort.

Benut uw fiscale ruimte

 •  

  Het Nederlandse pensioenstelsel

  Het Nederlandse pensioenstelsel bestaat uit vier bouwstenen, de zogenaamde ‘pijlers’.
  Lees meer
 •  

  Pensioen voor ZZP'ers

  Eigen baas zijn, zelf je doelen bepalen en tegelijk een mooie boterham verdienen. Dat is een van de redenen waarom Nederland steeds meer zelfstandigen zonder personeel (ZZP'ers) telt.
  Lees meer

Klinkt dit goed? Start nu met Binck Pensioen!

1

Geeft uw wensen aan

Check uw jaarruimte en beantwoord onze handige online vragenlijst. Hiermee leggen we uw risicobereidheid vast.

2

Binck Pensioen belegt uw geld

Wereldwijd gespreid in indexfondsen van aandelen, obligaties, vastgoedbedrijven en geldmarkten.

3

Wij herbalanceren uw portefeuille

Ieder kwartaal wordt uw portefeuille automatisch in lijn gebracht met uw persoonlijke risicoprofiel.

4

Yes! Extra pensioen opgebouwd

U koopt hiermee een uitkering, en kiest hoe u het geld wilt ontvangen.

Alles wat u moet weten over Binck Pensioen

Heeft u al vermogen in een lijfrenterekening opgebouwd?
Binck Pensioen is aangesloten bij het Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdracht van de NVB en het Verbond van Verzekeraars. Door deze aansluiting kunt u makkelijk kapitaal overboeken van uw huidige lijfrente bij een andere financiële instelling naar Binck Pensioen.
Lees meer over kapitaaloverdracht.

Overige juridische documenten

Klantovereenkomst
Aanvullende voorwaarden