Als ZZP'er voordelig pensioen opbouwen voor later

Beleg nu slim je eigen pensioen.

Als zelfstandige werken biedt veel voordelen. Maar tegelijk moet je een aantal zaken ook zelf regelen. Van de maandelijkse btw-aangifte tot facturen en verzekeringen. En dan is er ook nog de financiële blik naar de toekomst. Hoe lang wil je als zelfstandige doorwerken en hoe bouw je tijdig een reserve of pensioen op om ook later leuke dingen te blijven doen?

Waarom in het bijzonder voor de ZZP'er?


Binck Pensioen is een lijfrenterekening

De overheid heeft vastgesteld hoeveel pensioen elke Nederlander maximaal mag opbouwen per jaar. Heb je in het verleden minder opgebouwd dan dit maximum, dan kan je als ZZP’er beleggen in een lijfrenterekening (in Box1), met Binck Pensioen.

Je vermogen staat vast

Je kan Binck Pensioen alleen gebruiken voor je pensioen. ZZP’ers of ondernemers kunnen het vermogen daarom pas gebruiken vanaf hun AOW leeftijd. Daarna kan je er een uitkering van kopen. Je kan het dus niet eerder gebruiken, behalve bij enkele vervelende gebeurtenissen.

VERMOGENSOPBOUW MET FISCAAL VOORDEEL

Afhankelijk van je pensioenruimte mag je, onder het huidige belastingregime, je inleg op je Binck Pensioen-rekening aftrekken van de inkomstenbelasting. Je betaalt pas inkomstenbelasting wanneer het pensioen – vaak tientallen jaren later - wordt uitgekeerd. Daarmee is het vermogen vrijgesteld van vermogensrendementsheffing (Box3). Ideaal voor jou als ZZP’er.

Binck Pensioen belegt voor jou

BinckBank gaat voor jou aan de slag. Je hoeft dus niet steeds de beurs te volgen of zelf moeilijke beslissingen te nemen. Elk jaar bouwen wij het risico geleidelijk voor je af. Hierdoor kan jij je richten op je werk als ZZP’er.

Reken uit wat we voor jou kunnen doen


Kom erachter wat Binck Forward voor jou kan betekenen.

Dit zijn de verwachte uitkomsten na met een risiconiveau:

Slecht

Gemiddeld

Goed

De verwachte resultaten zijn gebaseerd op fictieve, in het verleden behaalde resultaten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen betrouwbare indicatie voor de toekomst.

Je gaat over jaar met pensioen.

Ga verder met stap 2. Je kan jouw keuzes later nog wijzigen.

Deze tool geeft een indruk wat jouw beleggingsresultaat kan zijn op basis van jouw initiële inleg, maandelijkse inleg, horizon en jouw risiconiveau. Jouw werkelijke rendement is afhankelijk van het risico dat je bereid bent te lopen, de ontwikkelingen op de markten en de beleggingsfondsen waarin je bent belegd. De samenstelling van jouw portefeuille kan tevens wijzigen, wat invloed kan hebben op jouw rendement.

Benut slim jouw fiscale ruimte

Het lijkt misschien ver van jouw bed, maar er komt een dag dat je blij bent dat je vandaag bent begonnen met geld opzij te zetten, om later jouw pensioeninkomen aan te vullen.

Met Binck Pensioen bouw je aanvullend vermogen op door jouw fiscale jaarruimte te gebruiken. Je krijgt inkomstenbelasting terug over het bedrag dat je met Binck Pensioen belegt. En je betaalt inkomstenbelasting tegen een lager tarief wanneer het pensioen aan je wordt uitgekeerd.

Bereken uw jaarruimte

Hebt je geen jaarruimte? Dan kan je natuurlijk nog steeds gewoon pensioen opbouwen, zonder het belastingvoordeel. Heel eenvoudig, met Binck Forward of Binck Comfort.

Benut uw fiscale ruimte

 •  

  Het Nederlandse pensioenstelsel

  Het Nederlandse pensioenstelsel bestaat uit vier bouwstenen, de zogenaamde ‘pijlers’.
  Lees meer
 •  

  Pensioen voor ZZP'ers

  Eigen baas zijn, zelf je doelen bepalen en tegelijk een mooie boterham verdienen. Dat is een van de redenen waarom Nederland steeds meer zelfstandigen zonder personeel (ZZP'ers) telt.
  Lees meer

Klinkt dit goed? Start nu met Binck Pensioen!

1

Je geeft jouw wensen aan

Je checkt jouw jaarruimte en beantwoordt onze handige online vragenlijst. Hiermee leggen we jouw risicobereidheid vast.

2

Binck Pensioen belegt jouw geld

Wereldwijd gespreid in indexfondsen van aandelen, obligaties, vastgoedbedrijven en geldmarkten.

3

Wij herbalanceren jouw portefeuille

Iedere kwartaal wordt jouw portefeuille automatisch in lijn gebracht met jouw persoonlijke risicoprofiel.

4

Je hebt een pensioen opgebouwd

Je koopt daarmee een uitkering, en kiest hoe je het geld wil ontvangen.

Alles wat je moet weten over Binck Pensioen

Heb je al vermogen in een lijfrenterekening opgebouwd?
Binck Pensioen heeft zich aangesloten bij het Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdracht van de NVB en het Verbond van Verzekeraars. Door deze aansluiting kan je makkelijk kapitaal overboeken van jouw huidige lijfrente bij een andere financiële instelling naar Binck Pensioen.
Lees meer over kapitaaloverdracht.

Overige juridische documenten

Klantovereenkomst
Aanvullende voorwaarden