De slimme manier
van sparen

Spaar via één account bij verschillende Europese banken

Start met Binck Sparen

 

Één overzichtelijk account


Spreid uw spaargeld eenvoudig via één overzichtelijk account. U kiest waar u wilt sparen, Binck regelt de rest.

 

Sparen bij meerdere banken


Spaar heel gemakkelijk in deposito’s bij diverse Europese banken.

 

Aantrekkelijke rentes


Profiteer van aantrekkelijke spaarrentes in het buitenland.

Het actuele renteaanbod


 

Eerlijk over veiligheid

Sparen bij andere Europese banken levert u aantrekkelijke rentes op, wanneer u een deel van uw geld voor iets langere tijd kunt missen. Veel Nederlanders kunnen hun spaargeld op elk moment opnemen, maar laten het in de praktijk jaren stilstaan tegen een rentepercentage van maar net iets boven nul. En dat is jammer, want door inflatie en belastingen wordt uw geld zo al snel elk jaar minder waard. Zet u een deel van uw geld langer vast op een depositorekening van een Europese bank, dan ontvangt u over het algemeen meer rente.

Spaargeld bij Europese banken is door afspraken met de Europese Unie tot 100.000 euro per persoon beschermd. Mocht een bank failliet gaan, dan krijgt u dus uw geld terug tot een maximum van 100.000 euro, of het equivalent daarvan in lokale valuta. Wie meer wil sparen dan dit bedrag, doet er verstandig aan geld te spreiden over meerdere buitenlandse banken. Via Binck is dat heel eenvoudig. Binck werkt alleen samen met banken uit landen in de Europese Unie. Deze banken krijgen alleen een bankvergunning als zij voldoen aan de minimale wettelijke ratio’s.

Lees meer over het depositogarantiestelsel

Bekijk hoe u heel eenvoudig bij Europese banken spaart via Binck.

 

Aantrekkelijke rentes

Doordat elke bank zijn eigen spaarrente bepaalt, verschillen de rentepercentages tussen banken in zowel binnen- en buitenland. Met Binck Sparen kiest u uit deposito’s met aantrekkelijke rentes en verschillende looptijden. De rente staat tijdens de looptijd vast, u weet dus precies welk resultaat u kunt verwachten. Over het algemeen geldt: hoe langer u spaart, des te hoger de rente. Rentevergoedingen staan uiteraard in relatie tot het risicoprofiel van de betreffende bank. Wij adviseren daarom om de depositovoorwaarden goed te lezen voordat je een deposito afsluit.

Per spaarbank geven we aan of deze maandelijks of jaarlijks rente-op-rente uitkeert, óf aan het eind van de depositolooptijd eenmalig rente vergoedt. Als u gaat vergelijken met de rente bij uw huidige (spaar)bank, let dan op of het om maandrente, kwartaalrente of jaarrente gaat en of deze enkelvoudig of samengesteld is. Want dan vergelijkt u geen appels met peren.

Wat zijn de kosten?

Het aanvragen en aanhouden van een Binck Sparen-rekening is gratis. Ook het openen van een of meerdere deposito’s bij de buitenlandse spaarbanken is volledig kosteloos. De kosten voor het internationaal overboeken van uw saldo naar de spaardeposito’s zijn voor rekening van Binck.

Wilt u uw geld opnemen voor het einde van de depositolooptijd? Dan zijn daar mogelijk kosten aan verbonden en kan dit impact hebben op de rentevergoeding.

Lees hoe wij ons geld verdienen

 
 

Samenwerken met Raisin

Binck Sparen is een samenwerking tussen Binck en Raisin GmbH, een Duitse fintech die als doel heeft spaarders de beste rente te bieden. Raisin werkt met Service partner MHB Bank, een Duitse bank gespecialiseerd in buitenlands betalingsverkeer, die er voor zorgt dat uw geld van de Binck Sparen rekening eenvoudig naar de geselecteerde spaarbanken gaat.

In 4 stappen naar een aantrekkelijke spaarrente


1

Open een gratis account

Open online in een paar stappen uw Binck account.

2

Kies uw deposito's

Maak uw keuze uit de bank, rentepercentage en looptijd van de verschillende deposito’s.

3

Binck maakt het in orde

Binck opent voor u de deposito’s, u heeft er verder geen omkijken naar.

4

U heeft altijd inzage

Via de website en de app heeft u 24/7 inzage in uw opgebouwde rentepercentage en resterende looptijd.

Open een rekening

Schrijf u in voor de Sparen Update


Blijf op de hoogte van: Nieuw geselecteerde banken, nieuwe deposito’s en aangepaste rentetarieven
 

Heeft u nog vragen over Binck Sparen?


Veelgestelde vragen - Sparen


  • Hoe open ik een Binck Sparen rekening?


  • Waarom kan Binck via Binck Sparen een hogere rente bieden?


  • Wat is een spaardeposito?


  • Wat is het depositogarantiestelsel?


  • Zijn er kosten verbonden aan het openen en aflopen van een deposito bij een spaarbank?

Staat uw vraag hier niet tussen? Bekijk alle veelgestelde vragen

Wij staan voor u klaar

Heeft u een vraag aan een van onze medewerkers? Wilt u hulp bij het openen van een account of een deposito? Wij helpen u graag. Ook voor een afspraak bij ons op kantoor bent u natuurlijk van harte welkom.

 

Praat met een Spaarexpert
Werkdagen: 08.00 - 22.00 uur
Zaterdag: 10.00 - 17.00 uur

0800 - 235 24 62
info@binck.nl