5 tips voor Tonnairs van onze beleggings­­coaches

Om uw portefeuille op koers te houden

Maak een afspraak

Is uw portefeuille in balans? Haalt u er het beste uit? Het verdelen van uw vermogen over de beschikbare beleggingsproducten kan best een uitdaging zijn. Neem uw vermogen eens onder de loep met deze 5 tips.

Check of u voldoende spreiding heeft

Spreiding is misschien wel de enige ‘free lunch’ als het om beleggen gaat. Eenvoudig te bereiken door een wereldwijd gespreide ETF in de gewenste beleggingscategorie zoals aandelen, obligaties of vastgoed toe te voegen.

Heeft u waar voor uw geld?

Kijk eens of de beleggingsfondsen in uw portefeuille beter presteren dan een vergelijkbare ETF. Anders gezegd; maken ze de kosten waar? Nee? Overweeg dan eens een overstap naar een goedkopere ETF. Zelfde positie in de markt tegen lagere kosten.

Eenvoud is de weg naar succes

Beperk u voor het gemak tot de hoofdcategorieën aandelen en obligaties. De volgende vuistregel* kan houvast bieden: beleg uw leeftijd in obligaties. Bent u 43, beleg dan 43% in obligaties. Houdt u bijvoorbeeld 5% cash aan voor onverwachte uitgaven, dan blijft er 52% over om in aandelen te beleggen. *Bron: ‘Beleggen voor Dummies’, Hans Oudshoorn / Peter Siks.

Beheers uw emoties bij in- en uitstappen

Zorg voor heldere in- en uitstapregels en volg deze ook. Als De Telegraaf op de voorpagina kopt over ‘een bloedbad op de beurs’, overweeg dan te kopen. Zoals Warren Buffett zei: “Be fearful when others are greedy and be greedy when others are fearful”.

Gebruik de kennis van experts

Beleggen vraagt kennis en aandacht. Zorg dat u de praktische informatie en inspiratie krijgt om beter beslagen ten ijs te komen. En schroom niet om uw portefeuille een keer te laten checken door een expert, op zoek naar verbeteringen.

 

Hans Oudshoorn

Hans Oudshoorn belegt sinds zijn 15e en is beleggerstrainer bij BinckBank. Hij is co-auteur van het boek 'Beleggen voor Dummies', columnist bij Fiscalert en levert bijdrages voor o.a. BNR, DFT en NRC.

Tonnair, is dat een woord?

Jazeker! BinckBank neemt élk vermogen serieus. Iedereen kent het woord miljonair, terwijl de groep huishoudens met meer dan
€ 100.000 vrij belegbaar vermogen veel groter is. En die ‘tonnairs’ verdienen specialistische kennis en persoonlijke aandacht om hun vermogen op koers te houden.
 

tonnairs-versus-miljonairs

Bron: Kantar 2018

Bespreek uw portefeuille met een expert

U hoeft geen miljoen te hebben om uw vermogen de aandacht te geven die het verdient. Wij nemen élk vermogen serieus. Met de kennis en ervaring van een beleggingsspecialist en persoonlijke begeleiding door een welkomstmanager wanneer u dat wilt.

Maak een belafspraak

U wordt gebeld door een van onze welkomstmanagers. In het gesprek praten we over uw wensen en welke beleggingsoplossing het beste past bij uw situatie. Desgewenst bespreken we uw huidige portefeuille.

Vul uw gegevens in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 
Anhef

 
Voor onze omgang met uw persoonsgegevens, zie onze privacyverklaring.

 
 
BinckBank geeft geen individueel beleggingsadvies. Wij begeleiden en helpen u met professionele tools, kennis en inspiratie om zo goed mogelijk te beleggen. Beleggen kent risico's. Uw inleg kan minder waard worden.

Maak alvast kennis met een deel van het team


Onze specialisten krijgen niet betaald om specifieke fondsen te verkopen. Wij kijken naar welke beleggingsoplossing het beste past bij uw specifieke situatie.
 

 

Jan Muizelaar
Allround Beleggingsspecialist

 

Hans Oudshoorn
Beleggingscoach portefeuillekeuring

 

Peter Siks
Beleggingscoach portefeuillekeuring

 

Jesper van der Hoorn
Specialist Vermogensbeheer